Sidor

onsdag 1 juni 2011

Rabarberkräm

Det finns några saker som jag tycker smakar ren sommar. Det ena är färska jordgubbar oavsett hur man äter dem och det andra är rabarber. Vi valde att flytta våra rabarber förra året och skörden blev nästan obefintlig då. I år växer de bättre än någonsin och vi konstaterar att det var klokt att flytta dem. Idag har barnen och jag rabarberpremiär och äter rabarberkräm. Kräm är egentligen busenkelt att göra så det finns verkligen inte någon anledning att köpa färdig i affären som man inte vet vad den innehåller.

Rabarberkräm
4 portioner
1 liter skurna rabarber
4 dl vatten
1 dl socker
2 msk potatismjöl samt ungefär en halv dl vatten

Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk under lock ca 3-4 minuter. Rör ur potatismjölet i kallt vatten. Ta kastrullen från värmen, häll i redningen i en fin stråle och rör under tiden. Här behöver man vara fokuserad eftersom det lätt blir klumpar annars. Koka upp krämen och servera eller låt kallna.

Rabarber från Hult

Varm rabarberkräm med mjölk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar