Sidor

torsdag 8 december 2011

Marshmallows

Försvinnande goda och inte särskilt svåra att göra är dessa små marshmallows. Barnen blev som tokiga i dem och jag hade lätt kunnat göra en dubbel sats och ändå blivit av med dem alla. Receptet hittade jag på bloggen med det passande namnet Lisas kök. Hennes blogg hittar du HÄR!

Marshmallows

2 1/2 msk gelatinpulver
2 1/2 dl vatten
3 3/4 dl socker
2 1/2 dl vit sirap (alt ljus sirap)
1/4 tsk salt
2 msk vaniljsocker
ev. karamellfärg

 Att rulla i:
1 dl florsocker
1/2 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker

Gör så här
Blanda hälften av vattnet med gelatinpulvret och låt det stå och svälla. Häll resterande vatten, sirap, socker och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme under omrörning tills blandningen nått 120 grader. Lägg gelatinblandningen i en skål (gärna till en assistent), slå på den heta vätskan och blanda till gelatinen löst sig. Vispa i ca 10 min, smeten ska bli vit och riktigt kladdig. Bred ut krämen i en långpanna eller ugnsform klädd med bakplåtspapper eller plastfolie (pensla slickepotten med olja om det blir för kladdigt). Låt stå i kylskåp över natten eller i några timmar. Skär kakan i bitar. Blanda florsocker, potatismjöl och vaniljsocker, rulla bitarna i sockerblandningen. Förvara i en burk eller i frysen

Insåg efter någon minut att jag skulle använt hushållsassistenten istället!

Den färdiga smeten i en form och på väg att stelna

Försvinnande goda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar