150 g smör
2½
dl mjöl
1½
dl havre
½
tsk bakpulver
3/4
dl socker
3/4
dl ljus sirap
2
msk grädde
100
g hasselnötter
Fyllning:
5-6
st äpplen
2
msk socker
1
msk kanel
2
tsk mald kardemumma
Tärna
smöret och mixa nötterna fint, lägg dem tillsammans med
restrerande ingredienser i matberedare och kör ihop till en deg, det
blir en ganska kladdig sådan. Skala alla äpplen och skiva dem i
skivor. Smöra en pajform och fördela äpplena över formen. Blanda
socker, kanel och kardemumma och strö detta sedan över äpplena.
Fördela ut pajdegen till ett jämt täcke över äpplena och grädda
pajen i 175 grader i ca 25 min. Låt gärna pajen svala lite innan den
serveras. Servera med vispad grädde smaksatt med kardemumma.
Mums vad gott det verkar vara. Även här har smaken förändrats, när jag var yngre så avskydde jag frukt i mat/bak men nu så fullkommligen älskar jag det;)
SvaraRaderaÖnskar dig en ljuvlig dag
Kram Annie
Märkligt egentligen hur man kan ändra sig. Har märkt på senare tid hur saker jag tyckt om tidigare inte lockar mig alls nu. Mycket märkligt! Kramar Liza
Radera