Sidor

tisdag 5 november 2013

Glass i stora lass

Jag älskar glass men sedan jag gjort en gastric bypass är det något jag i stort sett inte klarar av att äta. Tråkigt när det är så gott men helt klart inte värt att må dåligt av det. Har sett lite olika recept på bloggar med banan som grund i glass och tänkte att det helt klart måste vara värt att pröva i alla fall. Det är riktigt enkelt att göra. Man fryser in lämplig mängd banan. Enklast är om den skivas först. Sedan tas den fram en stund innan den skall göras i ordning. Bananerna mixas sedan med stavmixer tills det blir en slät kräm. När detta är gjort är det bara fantasin som sätter gränser vad gäller smaksättning. Vi provade att smaksätta med kakao och hackade jordnötter vilket var himmelskt gott. Har sett en oändlig mängd variationer på smaksättning och nästa gång tänker vi prova kanel och äpple istället. Jag trodde att banansmaken skulle vara den dominerande men det smakade faktiskt som riktigt krämig och god chokladglass! Dessutom är det en glass som är helt laktosfri och passar bra att bjuda på när man har gäster med allergi.

Bananglass med kakao och jordnötter, så otroligt gott!

3 kommentarer:

  1. Tackar för tipset!
    Det ska jag prova någon gång.
    Kan tänka mig att det var väldigt mumsigt................

    Ha det gott,
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  2. Lustigt, jag har också svårt för glass. Nästan allt som är söt/fett och flytande har jag svårt för, speciellt de med mejeriprodukter i sig.

    SvaraRadera
  3. Det där måste jag lägga på minnet, mycket nyttigare än glass med ju.

    SvaraRadera