Pajdeg
150 g smör
1 dl mandelmjöl
3 dl havre
0.5 tsk bakpulver
1 dl socker
2 msk grädde
200 g mandel
Mandelessens
Fyllning:
Rabarber
4 msk socker
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Hacka mandeln och blanda de torra ingredienserna. Tärna smöret och blanda i tillsammans med de övriga ingredienserna. Det blir ganska kladdigt så det enklaste är att fördela smöret med händerna. Skiva önskad mängd rabarber och fördela i en smord pajform. Blanda socker och vaniljpulver och strö detta sedan över rabarbern. Fördela ut pajdegen till ett jämt täcke över rabarbern och grädda pajen i 175 grader i ca 25 min. Låt gärna pajen svala lite innan den serveras. Servera med vaniljsås.
Här har vi samma delikata "problem", rabarber i massor. Har du testat rabarberkyckling, om inte så kommer länken här http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/05/rabarberkyckling-med-en-sotstark-sas.html
SvaraRaderaAllt gott!/ Birgitta
Mums, ser mycket smarrigt ut!
SvaraRaderaSer väldigt gott ut! Här har vi tvärtom fått väldigt lite rabarber i år. Gjorde marmelad häromdagen och fick bara ihop till drygt en burk, men så gott det är!
SvaraRaderaJag tror jag måste ta bättre hand om mina rabarberplantor till nästa år =)
Önskar dig en fin lördag!
Kram Petra