De är dessutom otroligt enkla att göra och på grund av sin storlek blir de klara tämligen fort. Just på grund av att de är små är det helt omöjligt att ta bara en. Två är inte heller möjligt de är nämligen smått beroendeframkallande!
Recept
4 äggvitor
0.5 krm ättiksprit (12%)
2 dl socker
Gör så här:
Vispa äggvitorna tillsammans med ättikan och 1 deciliter socker. Här är det en fördel att använda en assistent eller en elvisp. När det blivit ett fast vitt skum vänd ner resten av sockret och fortsätt vispa. Smeten skall vara så pass fast att skålen kan vändas upp och ner utan att rinna ur. Spritsa marängerna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 100 grader tills marängerna släpper från bakplåtspappret.
Minimaränger kan ätas precis som de är, i marängsviss och de passar också riktigt bra till chokladpudding. Säkerligen finns det ännu fler tillfällen att använda minimaränger så det är nog säkrast att göra dubbel sats så det finns extra hemma.
Tack för dina fina ord! Nej, förberedd kan man nog aldrig vara.
SvaraRaderaÄven fast doktorerna den där sista natten sa att hoppet var helt ute ville vi inte tro det...
Då vet du vad vakande innebär, känner med dig...
Kram Anna