Förutom glögg bjöd vi i år på rocky road fudge, saffranskladdkaka, saffranssnitt, pepparkakor, ädeloströra med granatäpple och givetvis vörtbröd. I vanliga fall brukar marshmallows vara det säkraste kortet att bjuda på. I år ville dock inte smeten stelna ordentligt i kylen över natten. Den fick såldes stå kvar ytterligare ett dygn innan den delades i bitar och frystes ner. Nu har vi marshmallows så vi klarar oss över julen och troligen ända fram till påsk! Saffranskladdkakan blev en ny favorit och även fudgen. Recept till dessa kommer inom kort.
Första ljuset är tänt och nedräkningen till julen har börjat. Barnen räknar ner med chokladkalendrar och paket från tomtenissarna varje morgon fram till julafton. Själv räknar jag ner dagarna till den nära förestående resan till Dublin. Det jag ser fram emot allra mest är juleljusen på Grafton street som jag verkligen älskar. Dublin är en perfekt julstad och det skall verkligen bli trevligt att resa iväg på söndag och få lite semester.
Åh, vad julemysigt! Det ser fantastiskt gott ut och trivsamt.
SvaraRaderaHa det fint och njut av Dublin!
Kram Christina
Vad mysigt det lät. Jag förstår att du ser fram emot resan. Här tycks aldrig våra tjejer bli för gamla för morgonpaket varje dag fram till julafton. Helgkram Bosse
SvaraRaderaÅh, det riktigt vattnas i munnen på mig av alla godsaker.
SvaraRaderaDet bästa är ju också att det är extra mysigt att stå och baka och göra godis till jul.
Mycket roligare än det där vardagsbaket.
Hoppas du får en fin resa nu,
kram Anneli
Åh, så mysigt det låter!
SvaraRaderaEn sådan tradition skulle jag också vilja ha men jag får vara glad om jag hinner få fram ljusstakarna. Dålig planering.
Saffranskladdkaka låter gott!
Trevlig helg!
Kram Agneta
Mysigt med glöggträff och nya recept :)
SvaraRaderaKram Pia
Å så mysigt, vilken härlig tradition och så mycket gott. Mums!
SvaraRadera