Idag har jag börjat förbereda i trädgården inför odlingssäsongen. Redan tidigare är växthuset inventerat och planerat. Det blåste ju sönder när stormen Egon var på besök och behöver därför repareras innan det kan tas i bruk igen. Så snart det är lite värme i luften skall jag börja arbeta i trädgården på allvar. Det är förvisso inte kallt ute nu men det är ändå inte varmt. Våren är här även om jag skulle önska att det kändes lite mer i luften. Jag längtar efter att kunna vara ute utan att frysa.
När jag stegade runt bland odlingslådorna för att se hur många fler jag får plats med då upptäckte jag att rabarbern redan börjar titta upp. Fast det var inte dagens märkligaste upptäckt. I en av odlingslådorna odlade vi palsternacka förra säsongen. I oktober skördades alla noga och odlingslådan lämnades tom. Nu växte där fullt med palsternackor. De hade förvisso nästan inte några blad över jord men under jord sträckte sig fina rotfrukter. Några var väldigt små men de allra flesta i perfekt storlek för att skörda. Hur kan det ha blivit så? Det måste ha legat fröer kvar som helt enkelt inte haft utrymme eller förutsättningar att gro innan allt annat var skördat.
Alltså kommer dagens middag innehålla nyskördad palsternacka. Onekligen märkligt att kunna skörda i februari!
Men vad häftigt! Hoppas att det smakade gott!
SvaraRaderaMen vad roligt och smakade säkert hur gott som helst.
SvaraRaderaKram Pia