Sidor

tisdag 3 mars 2015

Kladdkaka med smak av apelsin

Det är tisdag och dagen ägnas åt bakning. Den nödvändiga sortens bakning som inte är är så rolig men känns bra att ha avklarad. När brödet är avklarat skall det däremot bakas kladdkaka. Jag gillar experiment i köket. Ibland blir resultatet allt annat än lyckat men ibland blir det också synnerligen lyckat. Sedan en tid tillbaka försöker vi begränsa ätandet av vitt socker. Fast kaffe är ju som trevligast med en kaka till. Alltså får en hitta på en kaka med lite annorlunda innehåll.

Kladdkaka med granatäpple och kokosgrädde

Kladdkaka med apelsin
3 ägg
10 dadlar
1 dl mandelmjöl
0.5 dl kokosmjöl
6 msk kakao
0.5 dl kokosolja
1 krd vaniljpulver
2 apelsiner (rivet skal och pressad juice)
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Mixa ägg, dadlar, kokosolja och apelsin till en fin smet och blanda sedan i de torra ingredienserna. Smörj en form med kokosolja och grädda i ugnen i tio minuter på 175 grader. Kakan går att servera både varm och kall. Gärna med kokosgrädde, smaksatt turkisk yoghurt eller grädde.

2 kommentarer:

  1. Låter gott!
    Älskar dadlar så jag ska nog testa jag.

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  2. Å vad gott det ser ut. Spännande ingredienser!

    SvaraRadera