Sidor

onsdag 22 juli 2015

Kaka med kokos och choklad

Att baka är något jag tycker mycket om. Särskilt när jag har tid att experimentera lite och hitta på egna recept. Får erkänna att jag är lite av en idétjuv när det gäller recept. Hittar ett recept här och ett annat där. Plockar det bästa ur dem båda och skapar något eget. Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså av choklad och kokos.


Kokoskaka
100 g smör
3 msk kokosolja
100 g vit choklad
3 ägg
1 dl socker 
3 dl kokos
2.5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Smält smör och kokosolja och vit choklad på svag värme i en kastrull. Vispa ägg och socker och tillsätt sedan de smörblandningen följt av de torra ingredienserna och blanda väl. Smöra en springform och använd kokos för att bröa. Häll smeten i formen och grädda i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Servera gärna med vispad grädde eller med glass.

Kommentar:
Om en inte vill använda kokosolja i kakan går det bra att öka mängden smör. Däremot ger oljan lite extra kokossmak. Går också bra att ersätta sockret mot tre matskedar kokossocker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar