Sidor

tisdag 7 juli 2015

Raw cake med smak av jordnöt och choklad

Raw food är en på många sätt spännande mattrend, särskilt när det gäller efterrätter och fika. Praktiskt också om en vill bjuda på något som är både glutenfritt och laktosfritt. Jag gillar att testa nya saker och det här receptet kom till efter att jag helt enkelt inte hittade något recept jag var helt nöjd med. Resultatet är en otroligt god kaka som passar utmärkt till kaffet eller som efterrätt.

Raw cake

Raw cake med smak av jordnöt och choklad

Botten
100 g mandlar
1 msk kakao
10 dadlar
2 tsk kokosolja

Fyllning
4 bananer, skivade och frysta
0.5 dl jordnötssmör
2 tsk kokosolja
1 msk kakao
Kakaonibs

Gör så här:
Hacka dadlar och mandel i en matberedare. Smält kokosoljan och blanda i tillsammans med kakaon till en deg. Tryck ut degen i en springform och ställ in i frysen.

Låt den frysta bananen tina en stund och mixa den till en slät smet. Blanda sedan i jordnötssmör, kokosolja och kakao. Bred fyllningen över den frysta bottnen och dekorera med kakaonibs. Ställ kakan i frysen några timmar innan den serveras.

1 kommentar:

  1. Oj, det där ser förföriskt gott ut. Måste vara perfekt en varm sommardag tänker jag. Tack för tips! Finns många glutenintoleranta i bekantskapskretsen! Kram

    SvaraRadera