Blåbärsglass och råsaft gjord på rödbeta, apelsin och äpple passar blir vackra färgkombinationer |
Blåbärsglass
0.5 dl socker
2 äggulor
2 äggvitor
0.5 del florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
1 l blåbär
Gör så här:
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa sedan äggvitorna med sockret till ett fast skum (som marängsmet). Mosa sedan blåbären och blanda med äggulesmeten. Vispa grädden och rör ner även den. Vänd till sist ner de vispade äggvitorna i glassmeten och blanda försiktigt. Häll glassmeten i en glassmaskin och kör tills dess glassen är klar (20-30 min). Det går också bra att lägga glassen i frysen utan glassmaskin. Då bör den frysas i minst fyra timmar. Det går även att frysa glassen som gjorts i glassmaskinen
Kommentar
I just det här receptet är smaken blåbär men det går givetvis att ändra. Vi har gjort jordgubbsglass och vaniljglass med hackad choklad med samma recept. Till vaniljglass krävs dock lite mer vaniljpulver. Det som är lite negativt med glassen är att den smälter tämligen fort. För att motverka detta kan en ställa in portionsskålar i frysen en stund innan glassen läggs upp.
Å det här måste jag testa. Tror jag har ett par glassmaskiner hemma som sonen inte tog med sig i flytten. Han önskade sig glassmaskin i present för ett par år sen och fick inte plats med dem i studentlyan! Praktiskt och bra :-)
SvaraRadera