En av mina frukostfavoriter är rårisplättar. Det är även en favorit till mellanmål och kvällsmat beroende på vilket tillbehör jag har till. Rårisplättarna passar dessutom bra att frysa in så passa på att göra extra många. Lata stranddagar är det helt perfekt att ha med sig en matlåda fylld med plättar. De mättar betydligt bättre än vanliga plättar och är dessutom godare i min mening.
Rårisplättar
3 dl rismjöl
4 dl mjölk
6 ägg
3 dl kokt råris
Gör så här:
Vispa samman ägg och mjölk, rör sedan ner mjölet. Blanda sedan ner det kokta riset. Stek i kokosolja i ett plättjärn. Stek någon minut på varje sida. Smakar gott både varma och kalla.
Kommentar
Till frukost smaksätter jag gärna plättarna med vaniljpulver, kanel och kardemumma eller bara en av dessa kryddor. Skall de istället frysas in gör jag dem utan smaksättning. Perfekt att servera som mellanmål med lite gräddfil, soltorkade tomater och syrad rödlök. De kan också serveras med skivad banan, hackade nötter och lite agavesirap. Jag tycker att plättarna blir bäst med cashewmjölk men det går givetvis bra att använda vilken sort en vill. Med hasselnötsmjölk blir mjölken i sig en extra smaksättning vilket är trevligt.
Hej! Rårisplättar har jag aldrig ätit så tack för receptet, det ska bli spännande att prova.
SvaraRaderaKram och ha en fin fortsatt söndag :)
Me ha encantado tu post, tienes recetas para chuparse los dedos, ha sido un regalo mirarlo.
SvaraRaderaSi eres de las que disfrutas con el sol y te encanta la naturaleza… ¡quédate a leer! Elracodeldetall.blogspot.com, porque en este post os traigo un trocito de bosque con algunas ideas para decorar con troncos y ramas. Alucinarás con la de cosas originales que se puede llegar a hacer. Te espero !!