Sommar och glass hör ihop! Tänk då en glass som kan ätas till både frukost, mellanmål, efterrätt och när glasslusten sätter in. Nicecream, det vill säga glass gjord på banan kan ätas när som helst. Det är gott och dessutom nyttigt. Tidigare har jag bara testat att smaksätta med kakao men tänkte att det måste ju finnas fler möjligheter. Dessutom var jag sugen på jordgubbsglass. Däremot ville jag inte ha smaken av banan vilket onekligen är ett problem om en skall göra nicecream.
Det visade sig dock att med tillräcklig mängd jordgubbar och lite vaniljpulver blev det en härlig jordgubbsnicecream. Toppad med jordgubbar och kakaonibs smakade den himmelskt gott.
Nicecream med smak av jordgubb
4 portioner
4 frysta skivade bananer
1 ask jordgubbar
2 krm vaniljpulver
Gör så här:
Tina de skivade bananerna en stund så de är möjliga att mixa med en stavmixer. Tillsätt jordgubbarna och vaniljpulvret och mixa till en slät kräm. Jordgubbarna gör att konsistensen blir lite lös men ungefär tio minuter i frysen gör susen. Servera med valfri topping och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar