Squashplättar med fetaost 4 portioner
1 stor squash (eller två mindre)1 lök
1 dl färsk spenat
1 dl ruccola
4 ägg
1 paket fetaost
1 dl havremjölk
2 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk paprikapulver
2 msk mynta
2 msk persilja
Salt
Peppar
Kokosolja till stekning
Gör så här:
Grovriv squashen, hacka lök, spenat och ruccola och lägg i en skål. Rör i ägg och mjölk och blanda runt ordentligt. Tillsätt sedan mjöl och paprika pulver, salt, peppar samt hackad mynta och persilja. Smula även ner fetaosten, tillsätt bakpulvret och blanda väl. Låt smeten stå en stund eftersom det gör den saftigare. Klicka ut smeten i en stekpanna och stek några minuter på låg värme tills dess plättarna blir gyllenbruna. Servera med tomater och tzatziki.
Kommentar:
Plättarna fungerar alldeles utmärkt att frysa så passa gärna på att göra en dubbel sats. Enkelt lunch om en behöver ha något snabbt men inte riktigt har tid.
Ser väldigt gott ut, får jag prova någon dag! :)
SvaraRaderaMums så gott. Härligt att kunna laga mat av egen skörd. Kram.
SvaraRadera