Frukost i en burk |
Lizas granola
4 msk kokosolja
5 dl kokosflakes
0.5 dl chiafrön
5 dl valnötter
4 dl hackade hasselnötter
1 msk kanel
2 tsk kardemumma
0.5 tsk salt
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 125 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält sedan kokosoljan och häll ner i de torra ingredienserna. Blanda runt ordentligt och bred sedan ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ungefär 20 minuter och rör om ibland. Låt granolan svalna och häll sedan över den i en burk.
Kommentar:
Granolan bränner lätt så det är viktigt att inte ha högre temperatur och att inte låta den vara inne för länge. Hållbarheten för granolan är ungefär två veckor men det går alldeles utmärkt att frysa ner den.
När granolan bakas sprids en fantastisk doft i köket |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar