Sidor

lördag 30 november 2013

Kladdkaka med daimgrädde

Livsfarligt gott är nog en bra beskrivning på kladdkaka med daimgrädde. Det är dock en så pass mastig kaka att man bara klarar en bit. Passar utmärkt med en kopp kaffe och trevligt sällskap. Kladdkaka lämpar sig riktigt bra att göra glutenfri. Vissa bakverk kan vara svåra att få till riktigt bra med glutenfri mjölmix men kladdkakan tror jag nästan inte det går att misslyckas med.


Recept


Kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
1.5 tsk vanlijsocker
6 msk kakao
1.5 dl mjöl
100 g smör

Topping
Grädde
2 dubbla daim
Kakao

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till kakan. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i ugnen i 25 minuter på 175 grader.

Vispa önskad mängd grädde och smaksätt med kakao. Hacka daimen och rör i kakaogrädden. Bred ut grädden på kladdkakan och servera.


Att smaksätta grädden med kakao gör det där lilla extra. Vill man pröva att variera kakan kan man smaksätta kladdkakan med rivet apelsinskal och utesluta daimen ur grädden. Vill man ha en lite juligare variant på apelsinkladdkakan kan grädden smaksättas med kakao, kanel och kardemumma.

4 kommentarer:

  1. Mmmm, mums älskar kladdkaka eller förresten allt med choklad ;)
    Ser riktigt god ut.
    Önskar dig en trevlig kväll.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Ääälskar kladdkaka! Men vad kul med en Munkedalare till! Vore kul om vi är några stycken här som kunde ses om det finns intresse!

    SvaraRadera
  3. Men så gott! De där måste jag testa. Kram och trevlig första advent

    SvaraRadera
  4. Men såå himla gott det lät! Önskar dig en fin advent! Kram

    SvaraRadera