Glassmed hallon och apelsin
2 dl turkisk yoghurt
250 gram hallon
1 apelsin
Honung
Citronmeliss
Gör så här:
Blanda hallon och yoghurt. Om hallonen är frusna, låt dem tina lite först och spara även några till garnering. Riv skalet på apelsinen och blanda i yoghurten. Skala sedan apelsinen och skär ner fruktköttet i yoghurten. Söta med honung efter smak. Låt stå i frysen minst en timme, rör om emellanåt. Skopa upp den färdiga glassen, dekorera med hallon och citronmeliss.
Det här smakar verkligen sommar och var uppskattat av både stora och små i familjen. Vi spånar redan vidare på nya smaksättningar. Barnen tror att banan kommer att bli en riktig höjdare att smaksätta med. Själv är jag lite nyfiken på blåbären vi har kvar sedan i somras.
Låter gott!
SvaraRaderaJag älskar glass i alla former så det där ska jag prova.
Tänkte på det där med att orden tar slut.
Det blir ju så ibland, precis som med inspiration till pyssel. Tror faktiskt att det är så att huvudet behöver vila. Brukar släppa för mig när jag bara låter det vara ett tag=))
Hoppas att du har sköna dagar/Hannis
Du kommer inte att ångra dig! Det här receptet är redan en favorit hemma. Tror du har rätt i att huvudet måste vila ibland. Jag har alltid ett så högt tempo att jag liksom glömmer bort det där med att bara vara ibland. Liza
RaderaÅh vilket ljuvligt recept det sparas genast som genväg bland bokmärkena.
SvaraRaderaÖnskar dig en härlig dag
KRam
Annie
Mycket ljuvligt :) Kramar Liza
Radera