Än så länge har vi bara gjort en sort med choklad, puffat ris, kokosolja och olika smaksättningar. Känner mig dock lite sugen på att testa andra sorter efter att ha läst om vad som tillverkas hemma hos Hemkära Hanna. Nåväl när det puffade riset är slut då skall vi ge oss in på nya sorter. Det lär dock dröja eftersom puffat ris tycks räcka hur länge som helst.
Rischoklad är busenkelt att göra. Chokladen smälts i ett vattenbad tillsammans med önskad mängd kokosolja. Oljan ger chokladen en bättre konsistens när den väl stelnar igen. Det går också att välja annan olja men jag tycker att kokosoljan lämpar sig bäst eftersom den har en söt och fin smak.
När chokladen är smält rörs riset och eventuell smaksättning ner i chokladen. Vi har hittills testat att smaksätta med valnötter, hasselnötter, salta jordnötter och även kokos. Favoriten just nu är den med kokos. Svårt att säga hur mycket som skall användas till en laddning godis. Vi brukar smälta 200 gran choklad och sedan röra i ris och annat tills chokladen inte är rinnig längre.
Rissmeten duttas sedan ut på en bricka med bakplåtspapper. Låt stå en stund i kylen så chokladen hinner stelna ordentligt.
Vilken fantastiskt bra idé! Tänk vad många fina tips bloggsfären bjuder på. Egentligen är det ganska självklart och sunt att göra sitt godis själv, det gäller bara att komma in i tänket och rutinerna.
SvaraRaderaHa det fint! och njut av ert goda godis!
Kram Christina
Mums vad gott. Rischoklad är ju så gott. Kram.
SvaraRaderaSer gott ut! Nej, jag läser inte heller innehållsdeklarationer. Kanske av självbevarelsedrift? Eller inte... Hur man nu ser på det.
SvaraRaderaHa en skön helg!
Kram!
Vilken bra idé!
SvaraRaderaVilken bra idé!
SvaraRaderaHärligt med människor som orkar och bryr sig om sådant här, och som delar med sig av tips och idéer!
SvaraRaderaMums, det är ju som riskrisp eller vad det nu heter!
SvaraRaderaJag testade att göra egna marshmallows i julas, blev supergott! Ett tips när riset är slut. :)
Jättegott, gjorde det i julas och har en gigantisk puffat ris kvar..
SvaraRaderaTesta havrepuffar med choklad och florsocker! Lägg ner en hög havrepuffar i en fryspåse, smält choklad och skeda ner lite i havrepuffpåsen. Vänd/skaka runt så det fördelas jämnt. I med lite florsocker och skaka. Klart!
Det där med att tillverka sitt egna godis borde vi göra också. Ska verkligen försöka få familjen att vara med på mina notor också.
SvaraRaderaDu det där med fönster kan man alltid skjuta upp till nästa dag, men jag måste erkänna att när det är gjort så blir man så stolt och det är en känsla som är väl så skön. Fast här hemma gör vi ett rum i taget, så igår putsades fönstren i sovrummet. Får se vilket fönster som kommer näst;)
Önskar dig en fin söndag
Kram
Annie
Ser riktigt smaskigt ut, tack för tipset :)
SvaraRaderaKram Pia