1.5 dl hirsflingor
0.5 dl mjöl (jag använder mandelmjöl men vetemjöl, mjölmix eller annat går också bra)
2 tsk bakpulver
1 banan
1 ägg
2 msk kokosolja
2.5 dl mjölk ( jag använder mandelmjölk men vilken som passar bra)
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Mosa sedan bananen och tillsätt den tillsammans med ägg, mjölk och kokosolja och blanda väl. Klicka ut smeten i små klickar i en stekpanna och stek varje sida tills plättarna är gyllenbruna. De kan med fördel även stekas i kokosolja eftersom det ger god smak åt plättarna. Servera exempelvis med skivad banan, keso och hackade nötter.
Har sett att många bloggat om hur fantastisk goda såna plättar är, måste ta och testa det en dag!
SvaraRaderaMums så gott. Jag gör plättar ibland med banan eller äpple, men har bara det, kanel och ägg. Till det kvarg och bär, gott:) Kram
SvaraRadera