Kardemummakaka med chokladkräm
2 bananer
3 ägg
1 dl mandelmjöl
2 dl riven kokos
1 dl rårismjöl
3 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
Chokladkräm
3 bananer
25 g mörk choklad
Kokosolja till stekning
Gör så här:
Mosa bananerna och vispa dem tillsammans med äggen till en slät smet. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl. Pensla en springform med kokos olja och häll i smeten. Grädda i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Skiva bananerna till chokladkrämen och stek dem på låg värme i kokosolja tills de blir karamelliserade. Hacka den mörka chokladen och låt den smälta tillsammans med bananerna. Mixa sedan bananerna och chokladen till en smet. Bred chokladkrämen på kakan och låt svalna. Dekorera med kokosspån, servera och njut!
Kommentar:
Kakan blir lätt lite torr så låt den hellre vara inne lite för kort än tills den ser helt färdig ut. Det kan kännas som ett extra steg att steka bananerna men det är verkligen värt det. Genom att steka dem blir de lite extra söta och ger chokladkrämen det där som gör den alldeles ljuvligt god. Vad gäller kardemumman så har jag nog egentligen i nästan det dubbla mot vad jag angett i receptet. Jag älskar kardemumma och konstaterar att more är more helt enkelt! Men för den som har en lite mer försiktig hållning till kardemumma än jag så är det bara att följa receptet.
Du kommer ångra dig om du inte genast bakar denna kaka! Bara gör det! |
Så gott det ser ut!
SvaraRaderaJag har chansen att bli Veckans blogg på Besökstoppen. Det hade varit kul om du röstade på Junitjej i högerspalten här: http://bloggar.besökstoppen.se