Morots- och linfröbullar har blivit en ny favorit här hemma. Enkelt att göra och riktigt gott. Receptet är hämtat ur min nya kokbok Vår kokbok som jag som bekant är mycket förtjust i. För den som har boken finns receptet på sidan 631.
Morots- och linfröbullar
25g jäst
5dl vatten
50g margarin (fast jag brukar ta nån matsked olja och youghurt istället)
2msk flytande honung
2 morötter, rivna
1dl linfrön
5dl rågsikt
9dl vetemjöl
Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen till den är smidig. Jäs ca 1 timme.
Ta upp degen och knåda den lätt på mjölat bakbord. dela degen i ca 20 bitar och rulla dem till bullar. Pensla bullarna med vatten och vänd dem i linfrön. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs ca 30 min utan bakduk. Grädda 10-15 min mitt i ugnen. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.
Här bakas det för fullt. Brödet är lite grovt och mättar bra. |
2 kommentarer:
Å ser gott ut :) Du får bju mej på det någon dag! :D Oftast är ju bröd int så himla jobbigt att göra, men att komma igång med det, det är svårt tycker jag så du e inte dålig liza :)
Klart jag bakar :D Jag är ju en redig hemmafru nu ;)
Skicka en kommentar