fredag 22 mars 2013

Engelska skyltar

Kanske är det bara jag som tänker knasigt eller så är skyltar roligare i England. Eller så kanske de är roliga för att de är på engelska. Kunde inte låta bli att ta kort på några som jag fastnade för.


Den här skylten fick mig att fundera på om jag borde vara rädd för plantorna i rabatterna. Tänk om de skulle dra upp sina rötter och springa iväg.


Kanske inte en så särskilt rolig skylt, men lite skoj ändå att ha gått förbi precis utanför Scotland Yard. Tänker att jag måste se om Kommissarie Lynley snarast!


Känns som ett klokt inlägg i diskussionen kring könsroller. Fick så sent som i veckan höra att jag har en snäll man som hjälper till hemma! Märkligt att det inte är någon som påpekar att Raimo har en snäll fru som hjälper till hemma. Man skulle kunna tycka att det 2013 är självklart att dela på hushållsarbetet men så är det dessvärre inte!


Lägg märke till ölflaskan ovanför skylten. Tänker att det kanske krävs att man har fått i sig lite öl för att komma på tanken att klättra uppför de nästan lodräta klippväggarna!

18 kommentarer:

Prinsessorna på Bellevue sa...

Vilka tokiga och roliga skyltar och tänk att du har en sådan snäll man som hjälper till... Hmmm, ibland undrar man vilket århundrade vi lever i....

Kraam till dig och ha en härlig helg!

Petronella

Hannis sa...

Hehe, det där är humor!

Jag avskyr såna där kommentarer...
Hur tänker man då liksom?
Själv fick jag höra i veckan att jag borde skaffa mig en man så att jag inte behöver hålla på och måla själv!
Behöver jag säga att pulsen ökade just precis då?

Ha en härlig dag!

Huset nummer tio sa...

Ha ha ha roliga skyltar. Speciellt den om män. Här hemma lever vi helt jämlikt och jag får ofta höra att jag har tur som har en sådan snäll man som hjälper till hemma. Ja jag skulle då aldrig gå med på något annat;)

Önskar dig en härlig dag
Kram
Annie

Husfrun sa...

Skyltar kan vara väldigt roliga :)
Ja, överhuvudtaget de där orden "hjälpa till" när det handlar om hem och hushåll får mig att rysa. Sen är det självklart att man kompletterar varann och är bra på olika saker, men att "hjälpa till"... nej tack.
Kram.

VisaLiza sa...

Ja visst är han snäll ;) ja ibland känns det som om en del har fastnat på 1950-talet vad gäller värderingar. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Men det får du väl förstå att kvinnor inte kan måla själva!!! Vilket universum lever somliga i? Liza

VisaLiza sa...

Förstär precis, vem vill leva med en sådan man som inte ser att det är hans hem också? Kramar Liza

VisaLiza sa...

Håller helt med dig. Raimo är inte intresserad av tekniska grejer så sådant får vi leja bort till grannen. Rätt rejält ofta han får höra att det där är sådant han borde kunna eftersom han är man! Kramar Liza

Linda sa...

Keep off the rocks var ju roligaste skylten :)

Ja, tänk vad många saker det är vi "bör kunna" utifrån vilket kön vi är. Och snäll, ja det är ju bra men hjälper till skulle jag verkligen inte kalla det. Jag skulle nog börja asgarva om nån sa nåt sånt till mig.

Fröken Grön sa...

Haha, speciellt den näst sista skylten får mig att skratta högt!
Ha en fortsatt fin helg!
/Anna-Karin

VisaLiza sa...

Jag blev mest väldigt ställd. Det var först när jag satt mig i bilen och tänkt en gång till som jag tog in vad personen verkligen sagt.

VisaLiza sa...

Kunde inte heller låta bli att skratta när jag såg den :) Liza

Anna Margareta sa...

Ja du, de där kommentarerna alltså. Vi hade vunnit världsrekord i snällhet om det fanns.

Torpliv sa...

Jag gillar roliga skyltar, och du har ju hittat några riktigt härliga! Jag kan nästan se framför mig hur plantorna springer.. =)
Ha en härlig söndag!
Kram Petra

Queen of Kammebornia sa...

Haha, nu fick jag skratta :) Kram!

VisaLiza sa...

Visst hade vi! Liza

VisaLiza sa...

Jag undrar verkligen vad den egentligen varnade för. Det fanns liksom inte något i omgivningen som kunde hjälpa oss att tolka skylten. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Bra att det inte bara var jag som gillade skyltarna :D Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...