måndag 7 mars 2011

Välkommen renoveringskaos!

Äntligen råder det renoveringskaos här hemma, som jag har väntat! Lite märkligt låter det kanske men helt sant är det. Förra året renoverade vi den första etappen av vardagsrummet och nu är det äntligen dags för nästa. Eftersom huset har en öppen planlösning bli vardagsrummet det första man ser och idag ger rummet tyvärr inte något roligt första intryck. Själv ser jag förbi alla skavanker och ser det färdiga resultatet när jag tänker på rummet, men det kan ju vara bra om någon annan också kan se det. Det kommer att ta tid men det kommer att vara värt varje minut av kaos och oreda eftersom resultatet kommer att bli fantastiskt fint!

Planen är ganska enkel (fast det kommer säkert visa sig vara svårare än vad man från början tänkt sig) först måste alla möbler ur rummet. Sen blir det till att måla taket. När vi tog ner innertaket från 50-talet visade det sig att det satt ett riktigt fint trätak i vardagsrummet vilket var en rolig överraskning. När taket är målat skall vi sätta en vägg mot köket samt en dörr. Väggen mot vägen skall isoleras men framförallt bli rak! Det finns liksom inte en enda rak vinkel i detta hus. Sen skall det in ett element till, golvet målas, väggarna tapetseras och altandörren renoveras. Nå det låter väl som om det är gjort på en helg!

Vardagsrummet som det ser ut idag. Vi har försökt dölja de värsta skavankerna för att rummet skall kännas trivsamt i väntan på renoveringen. Sofforna skall på sikt kastas ut, men med vita överdrag ser de faktiskt inte helt tokiga ut.
Så här ser det alltså egentligen ut. Bortsett från den sovande maken och hunden. Väggen behöver onekligen lite omvårdnad och ett nytt element skall sättas in. Observera soffornas egentliga färg. Visst är de tjusiga!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...