söndag 4 oktober 2015

Den sjunde dagen

Har stoppat in min jeansklänning i tvättmaskinen och bytt om till pyjamas. Med det är min vecka med Four Fit Challenge avklarad. Det har varit riktigt intressant att under en vecka bara använda fyra plagg. Skall ut och resa imorgon och insåg att jag för första gången på en vecka måste fundera över vad jag skall ha på mig och vad som ska packas ner. Känns faktiskt lockande att ta på mig min jeansklänning om den hinner torka. Då behöver jag inte fundera så mycket mer över vad jag behöver ha med mig.


Även om jag noga planerat alla outfits i förväg hade jag inte någon plan för vilken outfit jag skulle ha vilken dag. Den här dagen fanns det helt enkelt bara ett val kvar och då var det ju onekligen enkelt att välja. Det har fungerat riktigt bra att ha en klänning som bas för veckans outfits. Var orolig att jag skulle behöva tvätta den under veckan. Det hade blivit problematiskt eftersom den då inte hade hunnit torka till nästa morgon. Det har dock räckt att vädra den lite varje kväll. Enda anledningen till att jag tvättar den idag är att jag lyckades spilla olja på klänningen när jag lagade mat idag. Annars hade det faktiskt räckt med att vädra klänningen även idag.


Har inte fixat smink och hår lika tjusigt idag som när vi fotograferade. Däremot kändes kläderna helt rätt för dagens aktiviteter som bestod i träning (fast då hade jag andra kläder), loppisbesök och sedan fika hemma hos goda vänner. Känns nästan lite som om jag fuskat idag eftersom jag handlat massor på loppis. Den här gången hade jag dock en tydlig plan för våra inköp på loppisen och känner mig väldigt nöjd med resultatet. Hittade helt oanvända vinterkängor till yngsta barnet vilket fanns med på min lista. Tolvåringen hittade vi skor till vilket gjorde henne riktigt nöjd och glad. För egen del köpte jag tre klänningar. Kravet på klänningarna var att de skall vara lätta att handtvätta och inte bli skrynkliga. De skall även vara sköna att ha på sig när det är rejält varmt. Trots att jag har en tämligen välfylld garderob saknas plagg med dessa krav. I slutet av månaden skall jag resa till Kapstaden i Sydafrika följt av Windhoek och Swakopmunde i Namibia och försöker redan nu planera min packning. Tror att den här utmaningen har hjälpt mig vad gäller hur mycket kläder jag behöver ha med mig för att befinna mig på resa i tre veckor. Jag har en tendens att packa alldeles för mycket och ofta helt fel saker. Resultatet blir att jag ofta släpar runt på saker som jag inte ens använder och det är ju verkligen dumt. Nu tänker jag planera ordentligt i förväg och se till att de kläder jag har med mig går att matcha med varandra. Dessutom skall jag släppa alla tankar på att en inte kan ha samma plagg två dagar i rad.


Även om utmaningen nu är över har den väckt många tankar och funderingar. Dessa har jag skrivit ner och de kommer att publiceras på Livåleva Bloggasin under veckan som kommer.

1 kommentar:

choicesbyannie sa...

Men visst var det en nyttig utmaning.
Jag har en helt annan relation till min garderob just nu. En mycket bättre relation måste jag nog säga.

Fin dag till dig
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...