måndag 3 november 2014

Halloween i stillhet

Vi har haft lite olika nivåer på halloweenfirandet här i Hult genom åren. Några gånger har det varit kalas med läskiga utklädnader vilket har varit riktigt roligt. I år valde vi ett mer stilla firande med god mat, trevligt sällskap och lugn och ro. Riktigt bra det också! Ibland är det alldeles nödvändigt att dra ner på tempot och bara vara en stund.


Fast lite pynt måste ju till även om en firar i stillhet. Vi har en mycket tjusig häxa som vi brukar ställa fram både till påsk och till halloween. Hon passar utmärkt till båda högtiderna vilket är bra då vi får se henne mer än en gång om året. Det andra pyntet som fick komma fram i år var en pumpalykta. Jag har i flera år tänkt att vi skulle pröva att göra en egen men det har som aldrig blivit av. Varför undrar jag nu eftersom det var både lätt och roligt. När pumpan gröptes ur såg vi dessutom till att noga ta hand om innehållet. Några pumpafrön lades undan för att pröva att så till våren. Kanske har vi nästa år flera egna halloweenpumpor att göra lyktor av. Övriga frön rostades och saltades och blev ett gott tilltugg till lördagsgodiset. 


Barnen hävdar att vår pumpa är den tjusigaste de någonsin har sett. Jag har sett några helt fantastiska runt om i bloggsfären i år och den tävlingen vinner vi inte. Däremot tycker jag att den är både söt och charmig. Det viktigaste dessutom är att barnen tycker att den är den finaste de sett!


Själva pumpans innehåll användes för att göra ostkaka. Har aldrig prövat att göra ostkaka förut men tycker om resultatet. Hela familjen påpekade att den påminner mycket om saffranspannkaka och så är det nog. Saffranspannkaka hör till mina favoriter och då är det inte så konstigt att ostkaka med pumpa också var något som jag tycker om.

1 kommentar:

Ninette sa...

Det låter jättemysigt! Fin pumpa - det är nog lite beroendeframkallande med pumplyktor tycker jag! inte alls så svårt som det ser ut. Själv glömde jag bort att ta från från dom pumpor som jag gillade, så jag får ta och köpa fröpåsar i vinter i stället... Brukar annars alltid ta frön, men nu blev det bara inte så tyvärr... Har varit lite hektisk höst - nästa år kanske vi också tar en lite lugnare halloween tänkte jag för mej själv här i söndags (dagen efter vår fest), men misstänker att barnen har andra åsikter om den saken! låter skönt med en lugn helg hursomhelst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...