onsdag 5 november 2014

På återseende

Under två år bodde min syster i Dublin. Under den tiden besökte jag staden många gånger och kom att verkligen tycka om den. Sedan hon flyttade tillbaka hem till Sverige i augusti förra året har jag dock inte varit där. Efter en tid kom jag på mig själv med att sakna staden. Jag hade ju vant mig vid att åka dit flera gånger om året.


Oavsett årstid är Dublin en trevlig stad att besöka med mycket gatuliv och intressanta platser att se. Eftersom jag har varit där så många gånger har jag mina platser som jag absolut måste besöka när jag är där. Att promenera längs Grafton Street är ett sådant måste. Inte för gatan i sig men för den spännande musik som alltid finns att lyssna på. Där finns alltid gatumusikanter av de mest skilda slag. Under en promenad längs gatan kan en få höra en ensam tjej med en gitarr likväl som klassiskt utbildade violinister.


Sen syrran flyttade hem till Sverige har vi inte varit i Dublin. Istället har vi passat på att se andra ställen runt om i Europa. Att upptäcka nya platser är alltid spännande och Krakow som vi besökte senaste är en stad som jag tror kommer att bli en framtida favorit. Att komma tillbaka till en plats är nästan något som jag uppskattar än mer än att upptäcka nytt. Det finns något skönt i att veta hur det funkar med bussar och annat praktiskt. Det ger också möjligheten att upptäcka mer av en plats.


Min längtan efter att åka tillbaka till Dublin är något jag delar med dottern Anna. I december blir det därför ett kärt återseende när hon, jag och min syster skall åka dit. Då skall vi strosa längs Grafton Street och lyssna på musik och njuta av världens vackraste julbelysning. Vi skall ge oss ut utanför staden och upptäcka nya platser. Tanken är att besöka ett slott som av bilderna att döma påminner mycket om miljön i TV-serien Downton Abbey. Nästan så att jag räknar dagarna redan trots att det är en dryg månad kvar tills vi skall resa!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...