torsdag 19 maj 2016

Allt det där vackra...

Finns det något vackrare än blommor om våren? Jag tror verkligen inte det! Just rhododendron är något jag i många år har önskat mig i Hult. Jag planterade en planta för flera år sedan men den har ännu inte gett några blommor. I år har jag planterat ännu en och hoppas att till näsa år ska jag äntligen ha vackra blommor att njuta av i min trädgård. Fram tills det blommar i Hult får jag istället njuta av blommor på andra platser. Tänker ibland att jag borde åka tillbaka till min barndomsplatser. Nära där jag borde som barn fanns en trädgård med fantastisk rhododendron . De täckte en hel slänt och var sagolikt vackra. Sedan jag själv fick en trädgård har jag många gånger tänkt på den där trädgården. Undrat om den fortsatt är lika vacker trots det tjugo år som har passerat. Kanske skulle jag ta med mig mamma ut på en nostalgitur nästa gång jag kommer till Kungälv.

Hittar favoriter på andra platser tills jag har egna blommor i Hult
Ibland tänker jag mig trädgården i Hult som en målarduk. Hur den långsamt fylls med färg och innehåll men det är inte förutbestämt precis hur det skall bli. Precis som när en målar kan färg och form ändra riktning beroende på humör. Jag tycker om det där lekfulla som trädgården bjuder in till. Att den manar till skapande och kreativitet samtidigt som den också är en plats för det praktiska. Egentligen är ju mitt stora intresse odling med fokus på att odla den egna maten. Fast allt det där vackra i trädgården går ju inte att låta bli. Tänk vilken tråkig trädgård jag skulle ha utan min fantastiska rosenträdgård.


Så jag planterar även sådant som bara är vackert i min trädgård. Det vackra har ju även det en praktisk mening. Det är där enbart för att pryda sin plats, vara vackert och med det glädja mig.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...