lördag 21 maj 2016

Idag är jag riktigt stolt!

Idag har jag haft den fina förmånen att vara med och arrangera Familjedag i Munkedal. Det var den samlade arbetarrörelsen i Munkedal som stod som arrangör för dagen. Vi ville skapa en dag för alla barn i Munkedal. En dag då storleken på föräldrarnas plånbok inte var det avgörande för om de skulle kunna delta. Alltså såg vi till att samla våra resurser och ideella krafter för att ge barnen något riktigt, riktigt roligt.


Det blev uppvisning med Cirkusexpressen och även chans att pröva på cirkuskonster.
Cirkusen hade även med sig en dansande elefant som uppskattades stort av alla. Räddningstjänsten var på plats och visade upp en av sina brandbilar vilket var mycket uppskattat. Det fanns möjlighet att testa barndans, poängpromenad med vinst till alla barn, det fanns även en basketbana, massor med leksaker, pysselhörna och en liten butik där barnen kunde leka affär. Asfalten i Folkets park fylldes snabbt av vackra mönster från gatukritor. Det ritades blommor, solar och hopphagar. Otroligt kul att se hur de tillfälliga konstverken växte fram.


Dagens mest lyckade aktivitet var dock vid Unga Örnars tält där alla barn fick möjlighet att krossa porslin. Tre tallrikar på en bräda, tre stenar per barn och succén var ett faktum. Tror att vi hade kunna krossa tio gånger så mycket porslin som faktiskt krossades.

Det kom otroligt mycket folk till parken och överallt kunde en se lekande glada barn. Ingen kommers, bara lek och glädje. Många av familjerna kom dessutom från närliggande asylboenden vilket gör mig särskilt glad. Känner mig otroligt stolt och glad över att ha fått vara med och ge dem lite guldkant i tillvaron. Trots att de bara är barn har de redan varit med om mer svårigheter än de flesta vuxna. Att fly sitt hem är både farligt och traumatiskt. Att komma till ett nytt land kan knappast vara särskilt enkelt, särskilt inte med en svår flykt nära i minnet. Idag fick dock även de barnen en chans att leka, stoja och ha det gott. Mest fantastiskt med den här dagen var just mötet mellan alla barnen som lekte. Det där med språk var inte så viktigt, det viktiga var att kasta boll tillsammans eller att rocka rockring. Såg två små killar som inte talade samma språk men ändå lekte affär tillsammans vilket gjorde mig lätt om hjärtat. Sällan har jag varit så stolt över att vara en del av arbetarrörelsen som idag! Idag har vi sysslat med solidaritet och skapat möjlighet för barn att leka och vara glada. Det är onekligen något att vara riktigt stolt över!

1 kommentar:

Bakom dörr nr. 11 sa...

Men åh vad roligt och såklart ni ska vara stolta över
ert otroliga jobb.
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...