lördag 18 maj 2013

Tyll, skor och lockar

Idag kan jag äntligen visa upp alla fina bilder med aftonklänningar som jag fotograferade i förra veckan. Eller det var ju inte riktigt sant, jag råkade ju fotografera lite till igår bara för att det var så roligt. Det är nästan svårt att hejda sig när man väl har kommit igång känns det som. Jag älskar verkligen aftonklänningar och allt som hör till. Kanske är det inte riktigt normalt att ha flera stycken hemma i klädkammaren, men så praktiskt det är när man kommer på att man vill fotografera lite. Det är verkligen en fördel när vi har gjort våra fotograferingar för Livåleva att ha mycket rekvisita själv. Sen har vi fått låna mycket också vilket vi är mycket tacksamma för. Att låna kräver dock lite mer planering och det är svårt att helt spontant ge sig ut och fotografera. Igår råkade jag hitta mitt gamla löshår i en låda i arbetsrummet. Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag köpte mig midjelångt löshår. Det var ganska jobbigt att knäppa fast och blev aldrig riktigt bra. Nu visade det sig att löshåret hade precis samma hårfärg som dottern har och då kunde jag inte låta bli att testa hur det funkade att använda håret till att göra en baluppsättning. Resultatet blev faktiskt lyckat och det är inte omöjligt att det där håret kommer att användas mer till mina fotoprojekt.

Här har vi Anna i långt hår. Lustigt att jag hade hår i precis Annas hårfärg. Vad gäller kläderna så är de ett bra exempel på att man kan hitta kläder till balen på oväntade ställen. Överdelen kommer från HM och kjolen från Lindex.

Här har vi Anna med en uppsatt frisyr. Till de tidigare fotograferingarna var det en utmaning att lyckas göra en fin uppsättning med Annas korta hår. Igår var det betydligt enklare när hon plötsligt hade så långt hår.

När det gäller Alexandra är håret aldrig någon utmaning. Det spelar inte någon roll vad man gör med det, hennes hår ser alltid fantastiskt ut. Alexandras balutstyrsel är resultatet av lite kreativt tänkande. Överdelen är en korsett från förra seklets tidigare hälft. Nertill har hon två lager med underkjolar från ungefär samma tidsperiod. Vi har matchat skor och halsband vilket blir en spännande effekt. Det är ett väldigt medvetet val att välja knallblått eftersom det blir en så tydlig kontrast mot det vita.


Här får ni lite behind the scenes bilder som Regina tog när vi hade vår fotograferingsdag. Tänk det är bara en vecka sedan. Då hade världen ännu inte blivit grön och dessutom var det kallt. Anna, Magda och Alexandra var verkligen tappra trots att de frös rejält när vi plåtade. Mellan tagningarna var det tjocka jackor som gällde för att de skulle få upp värmen igen.

För att se fler bilder så kan ni läsa min artikel Vad är väl en bal på slottet? i Livåleva. Förutom tjusiga klänningar och håruppsättningar finns där även matnyttiga tips inför studentbalen. Tips som för övrigt kan tillämpas även till tjusig fest eller till bröllop.

16 kommentarer:

Anneli sa...

Visst är det kul att fota vackra klänningar och håruppsättningar.
Jag fotade min dotter och hennes kompisar förra året när de skulle på bal................får nog plocka fram korten och kika på igen.............

ha en skön helg,
kram Anneli

Diana sa...

Det är ju superfräckt att ha en "utklädningslåda" även som vuxen, fniss! Mer lek åt oss vuxna med. :)

Anna sa...

Oj vilka tjusiga tjejer!
Kul med Margaretas! Det är dottern som tagit över butiken nu, så förmodligen handlade du av Margareta själv!
Kram Anna

Christina sa...

Så underbara bilder, vackra klänningar och tjusiga flickor!

Tack för din fina kommentar inne på min blogg, måste erkänna att jag blev nyfiken på vilken utbildning du är i sluttampen på, hittade ingen presentation.
Kramar Christina

VisaLiza sa...

Visst är det roligt. Märkligt nog gillar jag även att fixa med håruppsättningarna vilket förvånar mig själv eftersom det inte varit min grej tidigare. Vi lär så länge vi lever helt enkelt. Tycker absolut att du måste kika på korten. Aftonklänningar blir man på gott humör av! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Precis! Man måste ju inte sluta klä ut sig bara för att man blir vuxen :)

VisaLiza sa...

Vad roligt att butiken finns kvar i familjen. Tror jag får ta mig en tur till Hovmantorp i sommar. En resa längs med memory lane för min del. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Tack snälla :) Håller verkligen med om att det är tjusiga flickor.

Lustigt att du frågar efter en presentation. Skrev på en igår men blev inte riktigt klar. Nu finns den så man kan läsa mer om mig.

Vad gäller utbildningen så håller jag på och skriver mastersuppsats i etnologi på temat hur kulturarvsperspektiv kan användas i stadsomvandlingsprocesser. Kramar Liza

LOPPISLIV sa...

Ohhh så vackra aftonklänningar!!

Ska bli spännande att höra Danmark, maken sa just att den är så bra ( har inte hört den ännu ) men Robin gjorde ju en fantastisk prestation nyss, sverige kanske vinner igen??
Vi håller tummarna!!!

Ha en fin kväll! Kram Paula

Huset nummer tio sa...

Så vackra klänningar och vackra bilder. Har ju självklart redan läst inlägget på livåleva ;)

Önskar dig en ljuvlig dag
Kram
Annie

Fröken Grön sa...

Åh, vilken fröjd att få fota alla frasiga fina festblåsor!
(Snygg allitteration va, hihi!)
Hoppas du får en fortsatt fin söndagkväll!
/Anna-Karin

VisaLiza sa...

Danmark visade sig onekligen vara rätt låt i år ;) Tycker dock att Robin förtjänade en bättre placering. Nåväl sånt är det. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Något annat hade jag inte väntat mig av dig :) Du är ju både en trogen läsare och flitig skribent! Kramar liza

VisaLiza sa...

Mycket snygg allitteration :) Liza

Petra Eriksson sa...

Åh wow! Så mycket vackert och så skoj att fota!! TAck för att du delade! KRAM

VisaLiza sa...

Tack :) Ja det var verkligen roligt att fota. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...