söndag 28 juni 2015

Runt vårt växthus

Förra året började vi göra i ordning vårt växthus men hann inte riktigt klart. Vi valde att låta plantorna flytta in istället för att bli klara eftersom vi ville utnyttja sommaren och få bättre skörd. För att kunna använda växthuset hela säsongen i år såg vi till att sätta igång tidigt för att kunna utnyttja säsongen ordentligt. Vi blev inte riktigt klara att flytta in så pass tidigt som vi hade tänkt oss. Med tanke på hur kallt det var i maj gjorde det inte så mycket.


När själva växthuset var klart och alla plantor hade flyttat in var det dags att bygga ett trädäck runt. Dels för att kunna sitta och dricka kaffe men också för att få mer utrymme för plantor och plats att arbeta. Under våren när det regnat rejält blev det dessutom ordentligt blött runt växthuset. Med en altan runt slipper vi klafsa runt i lera så snart det regnar.


Framför växthuset har vi anlagt ett potatisland och i odlingslådan till vänster växer jordgubbar, sockerärtor och bondbönor. Till höger i bild syns vår rosenträdgård. Vi har många sorter som växer där men det krävs ytterligare några år för att den skall växa till sig ordentligt.


Altanen runt växthuset är klar och har kompletterats med en odlingslåda. Ytterligare en låda skall löpa längs andra sidan på altanen och dessutom kommer det att bli en spaljé vid lådorna. Tanken är att det som odlas i lådorna sedan skall kunna klättra fint.


Idag har jag äntligen kunnat plantera alla frilandsgurkorna. Hittills har de fått bo i växthuset men där har de inte riktigt trivts sedan det blev varmare. Nu är de på plats där de skall vara och jag hoppas på ordentlig skörd av gurka. En växthusgurka finns kvar i växthuset. Från början hade jag betydligt fler men dessvärre fick vi angrepp av sorgmyggor och bara en enda planta överlevde. Den kvarvarande plantan växer och frodas dock fint och bär redan på fina gurkor.


Här kan vi nu sitta och dricka kaffe och se på trädgården som växer och frodas.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...