torsdag 3 oktober 2013

Helt perfekt!

När jag var i Uddevalla tidigare i veckan så hade jag egentligen inte tid att titta in i den lilla vintagebutiken Söders Nostalgi som ligger precis på vägen till dit jag skulle. Men så hade vi trots allt någon minut över och jag kunde inte låta bli att titta in trots allt. Tittar in lite då och då eftersom de har ett litet men intressant utbud av kläder. Många gånger är det inte alls min storlek men den här gången hittade jag en helt perfekt kavaj från 40-talet. Jag har letat efter en kavaj en tid eftersom jag inte har haft någon en tid. Att köpa kavaj är dock inte enkelt när man som jag är endast 158 centimeter lång. Det blir nästan alltid alldeles för långa ärmar och insnitt för byst och midja hamnar nästan alltid tokigt. Nu var jag dessutom på jakt efter en midjekort kavaj.


Tänk vilken tur att jag trots allt valde att ta en snabbtitt fast jag inte hade tid. Nästan med en gång fick jag syn på kavajen och tänkte att den ser ut att vara sydd till mig. Provade och konstaterade att den verkligen satt helt perfekt. Trots att kavajen är tillverkad si så där trettio år innan jag själv föddes så är den i perfekt skick. Ser knappt ut att vara använd och tyget har en fantastisk kvalitet. Dessutom kostade den mig bara 300 kronor vilket är mindre än vad jag hade fått ge för en nytillverkad kavaj som inte hade haft samma kvalitet.


Längden är perfekt, ärmarna alldeles lagom långa eller är de kanske alldeles lagom korta! Alla sydda sömmar sitter där de ska och kavajen är helt enkelt perfekt!


Den är tillverkad i Paris och jag kan inte låta bli att fundera över hur den hamnat i Uddevalla. Vem har ägt kavajen innan mig? Vilka spännande tillställningar har den blivit buren på?


En svart kavaj är enligt mig ett måste i varje garderob. Det är ett bra basplagg som fungerar i många lägen. Min kavaj fungerar både till vardag och även till fest. Den känns lite extra elegant tack vare detaljer som ett kantband i ett annat material på kragen och på fickorna.


Känner mig riktigt nöjd och tänker att jag har en kavaj som jag kan ha under många år framöver. Känns som en klok investering i min garderob. Längtar nu till nästa möte så jag får en anledning till att inviga mitt fina fynd!

6 kommentarer:

Hannis sa...

Det är snyggt med kavaj!
Och just att den går att ha både till jeans och kjol.
Men...vad har hänt med ditt hår??
Det passar dig!!

Kram Hannis

Christina sa...

En kavaj från Frankrike, härliga känsla! Den passar dig perfekt!
Håller med om att en svart kavaj är ett utmärkt basplagg.
Och vilken kvalitet, varför görs inte sådana kläder längre...
Kramar

Studio Livskraft sa...

Vilket fynd! Riktigt snygg och sitter perfekt :)

Choices By Annie sa...

Så snygg du är. Och kavajen med.
Vet hur jobbigt det kan vara att hitta kavajer i rätt storlek. Där sömmarna sitter där de ska. Här har jag den stolta längden på 1.56cm ;)

Önskar dig en fantastisk dag
Kram
Annie

Anonym sa...

Ja,det där med att vara lite kort är ett problem själv är jag 1,54 - Men så vacker du är i din kavaj <3 Waooo!

Ha en fin Fredag/Kram Annmi

Anna Svensson sa...

HÅRET!
Vad fint! Löshår eller fastlimmat? Du passar väldigt bra i det.

Du har väl fått mailet, mina svar på frågorna?

Ha en skön lördag,
//bara anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...