onsdag 22 januari 2020

Morotskaka med kokos

För en tid sedan postade jag en bild på en morotskaka på Instagram och lovade att inom kort lägga upp receptet eftersom flera frågade efter det. Inom kort är nog ett farligt löfte att ge. Vad är egentligen inom kort? Samma dag? Samma vecka? Jag håller tummarna för att samma månad räcker gott och väl och kommer här med receptet på en supersmarrig morotskaka med kokos, helt utan vitt socker och utan vetemjöl.


Morotskaka med kokos
5 ägg
0.5 dl kokosolja
1 banan
4 rivna morötter
3 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
2 tsk malen kardemumma
1 msk honung
1 tsk bakpulver
1 dl riven kokos
0.5 tsk salt
kokosflakes
kakaonibs

Gör så här:
Vispa äggen pösigt. Mixa kokosolja, banan, mandelmjöl, kryddor, honung och bakpulver till en jämn smet. Vänd ner i äggen och tillsätt bakpulver och kokos och rör runt. Olja en springform med kokosolja och stjälp ner smeten. Grädda i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter. Låt kakan svalna och dekorera kakan med riven kokos, kokosflakes och kakaonibs. Servera gärna med en klick turkisk yoghurt smaksatt med lite vanilj.

Kommentar:
Om smeten känns för kladdig går det bra att tillsätta mer mandelmjöl. Smetens konsistens kan variera lite beroende på storlek på banan och morötter. Kakan kan också dekoreras med mosad banan som mixas med smält mörk choklad. Smeten breds sedan över kakan innan dekorering

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...