måndag 5 augusti 2013

Loppisen i Hult

Igår var det då dags för loppis i Hult. Det kändes lite nervöst innan skall jag erkänna och en stund undrade jag vad det var vi gett oss in i egentligen. Fast när vi väl hade kommit igång så var det där glömt. Förutom att vi sålde saker på gårdsplanen så hade vi också fikaförsäljning och sen sålde även Regina lite smått och gott.


Böcker är något jag har svårt att skiljas från, de blir ju som vänner! Vissa vänner vill man träffa om och om igen och tröttnar aldrig på dem. Vissa böcker får jag dock konstatera att vi kanske inte var så goda vänner längre, att jag inte tittat i dem på si så där tio år. Då hjälper det inte att man har ett bibliotek, böcker skall ju läsas, inte bara ta upp plats i en bokhylla. Tänk så passande att det kom många bokälskare till Hult igår som såg till att köpa böcker innan jag hann ångra mig och ställa in dem igen!


 Några av de som kom var kända bekantskaper. Magda tittade upp en stund även om hon mest inspekterade trädgården. Något som var lite överraskande och riktigt roligt var att döttrarna till dem som ägde vårt hus i hela 42 år kom hit på besök. De hade sett annonsen i tidningen och blivit lätt förvånade när de såg sin egen adress. Deras gamla adress vill säga eftersom de är utflyttade sedan länge. Det blev ett intressant och spännande möte på många sätt. För oss var det spännande att få höra hur det en gång hade sett ut i trädgården. Så igenväxt som allt var så gick det inte ens att föreställa sig. Helt ärligt så är det svårt att föreställa sig att det alls har bott någon här sådan oordning det var när vi köpte huset. För dem blev det roligt att se hur deras barndomshem åter var älskat och ordnat. Det hade varit tungt för föräldrarna att huset for så illa under så många år. Försöker sätta mig in i tanken om huset i Hult åter skulle förfalla. Med tanke på alla timmar vi har lagt på hus och trädgård så skulle det nog vara svårt att bära om det blev så.


Vi är nöjda med vår loppisdag och det kom många hit under de timmar vi hade öppet. Många stannade länge och drack kaffe och pratade vilket var riktigt roligt. Vill man träffa nya intressanta människor så är det helt enkelt en loppis man skall öppna. Det råkar nu också vara så att vi har ett förråd som vi egentligen inte använder. Från början har vi fått veta att förrådshuset skulle ha blivit ett hönshus, men att det aldrig blev så. Ordentligt byggt är det dock eftersom det har överlevt en del märkliga händelser samt stormar. Nu står det i alla fall där och enligt Magda och Regina vore ytan perfekt till att öppna en loppis. Jaha då får det väl bli så. Så mycket mer än så har vi inte hunnit tänka ännu men det lutar åt att vi kommer att ha öppet en dag i veckan när förrådet ställts i ordning för ändamålet.


Jag gillar projekt som samlar hela familjen och så var onekligen fallet med vår loppisdag. Mamma bakade alla bullar. Jag är mycket tacksam för detta eftersom jag tycker det är synnerligen tråkigt att baka just kanelbullar. Pappa hjälpte till att tala om vad som borde sorteras ut (allt om han hade fått bestämma!) och barnen hjälpte till med förberedelser och under dagen. Sammantaget är jag nöjd med vår dag även om det just nu känns som det kan dröja lite till nästa gång.


18 kommentarer:

Fru Eriksson sa...

Härligt med loppis i Hult & skönt att ni var nöjda :)
/Kramar Annmi

Torpliv sa...

Ni verkar ha haft en riktigt härlig dag, spännande att ordna en loppis! Det är ju riktigt roligt att sakerna man inte längre använder kan göra någon annan glad istället, även om det emellanåt är svårt att skiljas från dem =)
Kram Petra

Hannis sa...

Vilket projekt! Men så kul att det kom folk.
Något annat som måste ha varit kul är ju att döttrarna till dom tidigare husägarna kom!
Kan tänka mig att det känns i hjärtat när ett älskat ställe står och förfaller, så att få se det blomstra igen måste vara en lättnad.

Och det där med böckerna förstår jag=))

Kram Hannis

Christina sa...

Vad roligt med loppis och vilken fröjd att ha ett helt förråd som inte används, passar ju perfekt som framtida loppislokal (fast hade det varit i min trädgård hade det blivit en målarateljé).

Vad roligt att träffa de förra ägarna och alla andra människor.
Kram

Choices By Annie sa...

Så roligt att det blev lyckatoch så spännande med en loppis, det ger ju mig ett ypperligt tillfälle att kanske komma på loppis hos sig ändå;)
Önskar dig en fin dag
Kram

HemkäraHanna sa...

Men vilket roligt projekt! Det låter som att det blev riktigt, riktigt lyckat!
Och roligt med de två systrarna. Vilken upplevelse för er alla inblandade.
(Kanelbullar är verkligen tråkigt att baka.)
Kram!

Villa Freja sa...

Vad kul att det gick så bra.
Jag har också svårt att skiljas från böcker. Kram.

Anna Svensson sa...

Det där låter spännande, att ni ska bli med loppis. Alltid kul att besöka. Här på vår semester har jag ännu inte sprungit på någon loppisskylt men vi har inte kört runt så mycket ännu eftersom vädret är så bra, då blir det mest sol och bad.
Ha en skön dag!

Pemsplatser sa...

Kul att loppisen var lyckad:) Ha en fin dag! Kram Emma

VisaLiza sa...

Ja detta var verkligen ett roligt projekt :) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Ja jag gillar tanken på ett kretslopp för saker. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Böcker är onekligen inte lätta att skiljas från, men nu är det gjort. Fantastiskt roligt att träffa barnen som bott här. De skulle se om de hade gamla bilder på huset och det hoppas vi mycket på. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Målarateljé låter inte dumt. Vi kommer bygga ett uterum på sikt tror att det skulle passa som ateljé. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Du är varmt välkommen! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Vad skönt att höra att det är fler än jag som inser hur tråkiga de är att baka!

VisaLiza sa...

Vi är onekligen nöjda :) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Har fått för mig att det är färre loppisar i år. Är inte säker men det känns så. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Tack, kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...