onsdag 11 september 2013

Försöker fokusera...

Har äntligen en dag hemma då jag äntligen kan ta tag i alla måsten. Inte alla måsten hemma utan de som är relaterade till mitt jobb och skola. Svårt det där att vara disciplinerad och fokuserad tycker jag. Särskilt som solen skiner i Hult och jag helst bara vill ut och arbeta i trädgården. Det är verkligen roligt med trädgården i Hult numera och jag går ständigt och klurar på vart jag skall kunna skapa nya spännande planteringar. Magdalena kommer men många kloka förslag och idéer som på sikt skall genomföras, men nu känner jag inspirationen att skapa själv också. När trädgården grävdes om i juli visade det sig att vi hade gott om sten i olika storlekar. De allra största har lagts på en plats i väntan på att bli en spännande plantering för stenpartiväxter. Jag önskade och Magdalena tänkte ut en bra idé. Några stenar råkade bara hamna nedanför rosenträdgården och med en gång såg jag att det där skulle bli en fin plantering om de kompletterades med lite mer sten.


Sten och växtlighet skapar fina kontraster tycker jag. Vad som växer i planteringen är inte helt planerat dock. Jag hade några nyinköpta växter som behövde komma i jorden och andra som behövde flyttas på. Tills vidare får de växa tillsammans i min nya plantering.


Den söta jordgubbstoken kommer från Morlanda säteri som Magdalena och jag besökte under sommaren. Det är en korsning mellan jordgubbe och ölandstok. Magdalena skrev en fin artikel till Livåleva om besöket och jag fotograferade. Otroligt vacker trädgård! Nu är den stängd för säsongen men har åter visningar till våren.


Vi har haft en plantering vid vår altan som aldrig känts riktigt rätt. Det var fel plats och en fyrkant med blommor i passade inte in i trädgården i Hult. Alltså togs den bort och blommorna fick nya hem. Den söta kärleksörten passade bra in i den nya planteringen. Den verkar dessutom trivas mycket bättre för på bara några veckor har den blivit dubbelt så stor som innan.


Här växer även snokört som jag köpte med mig från Morlanda säteri. Den är ettårig men duktig på att fröså sig själv. Jag håller tummarna för att den kommer åter till nästa år!


Daggkåpa hör till en av mina favoriter så när jag såg den söta alpkåpan på säteriet kunde jag inte låta bli att köpa hem en sådan också.


Myntan som också behöver planteras fick däremot inte vara med! Klurar så på vart den skall planteras eftersom jag förstått att den är ett riktigt ogräs. Vill dock gärna ha den i min trädgård med tanke på den goda smaken. Får fundera mer på en lämplig plats. Nu gäller dock disciplin och inte några mer trädgårdstankar!

20 kommentarer:

Diana sa...

Snyggt! Det är kul med stenar. Jag asade ju en massa när jag fixade dammen. Det var ett jäkla slit (hämtade dem en bit från vårt hem) men snyggt blev det när de väl kom på plats!

Huset på Backavägen sa...

Gillar stenpartier. Kul att ni kommit en bra bit på väg i trädgården. Svårt att tro att det är mitten av september, vädret här är helt fantastiskt! Må så gott!
Kram Anki

Bakom dörr nr. 11 sa...

Ja nu är det svårt att fokusera och sitta inne, det är ju sommar ute idag. Själv flexade jag ut vid tre och åkte hem och bytte om för en löprunda, underbart. Så fint med stenpartier :)
Ha det gott. Kram Pia

Choices By Annie sa...

Så vackert, visst är det härligt att njuta av trädgårdens blomster och speciellt ända in i september,) Förstår att du har svårt att fokusera
Kram
Annie

Queen of Kammebornia sa...

Härliga bilder! Och visst är det svårt att fokusera ibland... Jag gillar också rost i trädgården, det är så vackert mot allt som växer :)

Christina sa...

En trädgård kan verkligen vara en källa till inspiration! Fina blommor! Kanske får du lättare att fokusera när du hämtat energi i trädgården en stund?
Gillar särskilt den lilla rosa blomman.

Lycka till med fokuserandet!
Kram Christina

Villa Freja sa...

jag hamnar i stället lätt inomhus med näsan i diverse kurslitteratur och önskar att jag hade samma lust och ambition som du att pyssla i trädgården. Kram.

Anonym sa...

Ljuvliga foto ...
/Kramar Annmi

Studio Livskraft sa...

Det är någor särskilt med stenar :) På vår tomt har vi också mycket sten som vi har försökt att ta vara på, vi har placerat ut större stenar så man kan sitta på dem vid gångarna, de något mindre stenarna ligger i rabatterna och kring vår damm och alla små fina stenar som vi under åren plockat med oss från stränder vi besökt har vi arrangerat på fat och i skålar tillsammns med t ex taklök och sedan placerat ut i trädgården. Sten i trädgården ger den en personlig prägel, tycker jag.

Hannis sa...

Jag sitter här och småmyser till morgonkaffet!
Förstår att utelivet drar mera än andra uppgifter=))
Själv har jag en halvmålad vägg just nu för att kvällarna är för fina för att stå inne och måla. Får vara så ett tag.

Kram Hannis

VisaLiza sa...

Ja er damm blev verkligen riktigt tjusig! Imponerad över ditt jobb måste jag säga :)

VisaLiza sa...

Ja det är svårt att tro att det inte är sommar längre. Helt ljuvligt underbart väder! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Härligt att kunna byta jobb mot en löprunda :) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Ja det är verkligen helt underbart ljuvligt väder och mycket svårt att koncentrera sig. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Rost i trädgården är verkligen fint och blir bara vackrare med åren :) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Gjorde precis som du föreslog. Unnade mig en stund i trädgården och plötsligt var det enormt mycket lättare att fokusera. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Vi kan byta med varandra en stund. Du kan få min längtan ut så kan jag få din disciplin! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Verkligen rara blommor :) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Det är verkligen fint med sten i trädgården och det är ju något bestående. Smart att använda stora stenar som sittplatser!

VisaLiza sa...

Ja man har ju hela vintern på sig att vara inomhus så just nu tar jag varje chans att vara ute! Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...