lördag 19 juli 2014

Sushi, Batman och loppis

Ännu en solig dag och ännu en dag med utflykt. Den här dagen med annat sällskap och annan destination. Erika och jag hade bestämt oss för att besöka en loppis i Uddevalla som vi fått nys om. Jag är lite av en tidsoptimist vilket resulterade i att jag fick äta frukost på vägen. Tur då att jag har min käcka burk som gör det enkelt att ta med sig morgon smoothien i bilen.


Loppisen i Uddevalla gav ett litet blandat intryck. Den låg i en gammal industrilokal där Erika en gång i tiden hade jobbat. Onekligen ett märkligt sammanträffande. Det var en riktigt rörig loppis och vid första anblicken såg det inte ut att finnas så mycket intressant. Men när vi tog oss tiden att verkligen titta i hyllorna visade det sig vara en loppis för de verkliga fynden. Jag fyndade bland annat de svarta skorna ovan. Jag har försiktigt börjat gå i klackar igen. Det får vara korta stunder och lite lägre klackar än vad jag varit van vid tidigare men det är en början. Dessa klackar hade en perfekt höjd för nu. På ett klädställ med diverse skjortor från 90-talet så hittade jag dagens absoluta fynd. En blekblå ullklänning från 50-talet. Både färg och passform var helt perfekt och jag längtar nästan till hösten för att kunna använda den. Efter Uddevalla begav vi oss mot Vänersborg och stannade på en mysig butik i en lada på vägen mellan Uddevalla och Vänersborg. Det var inte en loppis utan mer åt antikhållet och snarare en butik att titta i än att handla i. Lite som att gå på museum. Även det har sin charm och det är riktigt kul att hamna på ställen som en annars inte skulle ha sett.


Att handla är bara en del av nöjet med att gå på loppis tycker jag. En stor del av behållningen är just att titta på spännande och skojiga saker. Vad sägs till exempel om ett par herrskor med Batman på? Jag hade tänkt mig en kaffekanna i porslin idag men drabbades av beslutsångest. På den första loppisen fanns det en stor mängd kaffekannor att välja mellan och just det där att välja visade sig vara svårt. Vilken färg ville jag ha? Blommor eller annat mönster på? Hög eller låg kanna. Många svåra val att ta ställning till vilket resulterade i att jag får ta ännu en loppistur. Det vi upptäckte idag var att Vänersborg är en riktigt bra loppisstad vilket kommer resultera i fler turer dit framöver. Det har varit en helt fantastisk dag med många roliga loppisar, sushi vid Vänerns strand, fika och bäst av allt oavbrutet prat med en kär vän.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...