måndag 28 december 2015

Renoveringsprojekt

Så vad göra när en märkligt nog är ledig i nästan två veckor? Starta ett renoveringsprojekt såklart! När dottern Anna flyttade ut i början av året förvandlades hennes rum sakta men säkert till ett skräprum  Ni vet ett sådant där rum där det ställs in saker så länge, saker som en inte riktigt orkar ta tag i men egentligen borde sortera ut eftersom de faktiskt inte används längre. Dessutom är rummet fullt med alla de saker som dottern skall ha i framtiden när hon har en egen riktig lägenhet. När rummet väl var tömt fyller dess tidigare innehåll hela lekrummet och även delar av hallen en våning ner. Blir smått tokig över det kaos som råder här hemma och försöker att inte tänka på det faktum att vi skall ha födelsedagskalas för familjens 11-åring på lördag. Nåväl det är långt till lördag och tills dess hinner mycket göras. Tanken är att rummet skall förvandlas från tonårsrum till ett funktionellt rum till mig. Ett rum där det är möjligt att ha flera projekt igång samtidigt och inte behöver städa upp när det är dags att bryta. Just att plocka fram och tillbaka tar mycket tid när en är uppe i något och då kan det vara skönt att ha möjligheten att faktiskt bara stänga dörren tills dess det åter är dags att arbeta.


Förra gången rummet renoverades var vi lata och fyllde inte i springorna i golvet vilket vi ångrar sedan dess. Det blir som betydligt svårare att städa och det samlas mycket damm i springorna. Just nu ångrar jag dock valet att täta springorna eftersom det är mördade tråkigt och tar väldigt mycket tid. Jag vet att resultatet kommer att bli bra men jag är av en otålig natur och saker som går långsamt ser jag som synnerligen frustrerande.


Färgskala i rummet skiljer sig inte så mycket från den som är där idag. Var till en början lite orolig över att tapeten skulle bli lite mycket men känner mig nu nöjd med valet. Den kommer dessutom att kompletteras med en blekgrön tapet i rummets lilla sovalkov. Även om golvet tar lång tid att få färdigt så har mycket arbete redan klarats av. Murstocken, dörr och dörrlister är nymålade och fina. Taket är spacklat och väntar på målning och sedan är det dags att måla golvet. När tapeterna väl är på plats återstår endast det roliga, nämligen att inreda rummet. Har letat i husets olika gömmor och konstaterar nöjt att ingenting behöver köpas för att möblera och inreda rummet. 

1 kommentar:

mammi sa...

Himmel så kul att få göra fint! Även om det är mycket jobb. Men så härligt att kunna få ha projekt liggande sådär i ett rum och kunna pausa/fortsätta precis som man vill

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...