måndag 12 februari 2018

Årets första månad

Eftersom jag for söderut när februari inleddes så har nästan två veckor av februari redan hunnit passera. Det innebär att januarimörkret har bytts ut mot något ljusare och längre dagar. Den tyngsta delen av vintern tycks ha passerat och jag vädrar vår. Trots att jag tycker att januari är en mörk, tung och kall månad så har det varit en innehållsrik och riktigt fin månad.

Finfina loppisfynd
Januari inleddes med ledighet eftersom barnen hade jullov. Vi fick utrymme för att umgås och göra aktiviteter tillsammans på ett sätt som inte hinns med i vardagen. Dessutom hann tjejerna och jag med en av våra favoritsysslor, nämligen att gå på loppis tillsammans. Vi tittar på helt olika saker när vi är där men har samma nöje av att strosa runt och titta i hyllor och lådor efter fantastiska fynd.

Solsken, utgång och kalas för nybliven tonåring

Årets första vecka var ledig, intensiv och otroligt rolig. Jag for till Strömstad och åt middag tillsammans med fina vännerna Johanna och Johanna och fortsatte sedan ut på lokal. Vi var inte tillbaka hemma hos Johanna förrän långt in på småtimmarna. En kväll med mycket prat och skratt som sparas i minnesarkivet som ett särskilt fint minne. Utekvällen följdes av en promenad genom ett iskallt men soligt Strömstad och sedan hemfärd till Munkedal och fokus på födelsedagskalas. Precis innan nyår fyllde ju yngsta barnet 13 år och detta firades med kalas i nya huset på trettondagen.

Vinter, vitaminkick och loppisfyndad ros

När vädret är omväxlande och det där mörkret är drabbande har jag fokuserat på promenader på dagtid, på smoothies fyllda med vitaminer och annat som ger energi. Att umgås med familjens alla katter, hundar, marsvin och kaninen är också en källa till glädje och energi. Enda ledsamheten är att ett av de små marsvinen gick bort under månaden som gick. De är så små till storleken men har onekligen stora personligheter vilket gör att det verkligen uppstår ett tomrum när någon av dem inte finns kvar mer.

Promenader, utmaningar och inspiration

Januari har verkligen innehållit gott om energipåfyllning i olika former. Dels genom att verkligen se till att komma ut och promenera på dagtid men också genom att utmana mig själv lite. Jag har genomfört min första fackliga kurs vilket var både roligt och utmanande. Något som var helt otroligt roligt var att åka tillsammans med flera av medlemmarna i S-kvinnor Feminista och lyssna på Anna Manheimer. Inspirerande, engagerande och tankeväckande! Dessutom riktigt roligt att genomföra en aktivitet i vår nystartade klubb.

Fika och träning hör till livets viktigheter

Tid för träning och fika kan låta motsägelsefullt men egentligen inte. Båda är viktiga att hinna med för trivsel och välbefinnande. Jag hävdar med bestämdhet att kroppen mår gott av att röra på sig och att själen behöver kaffe och kaka. Vad gäller fika har jag lyckats få till tid att fika med familj och vänner men också tid att fika med mig själv. En kopp kaffe i min ensamhet tillsammans med en bra bok hör verkligen till något jag uppskattar i livet.


Sista helgen i januari for jag till Skövde för att hålla en kurs. Det blev några dagar med fina samtal och nya möten. Dessutom passade jag på att använda en alldeles nyloppad outfit från Myrorna. En kofta och en klänning som jag blev fånigt glad över att hitta. Loppisfynden har på så vis blivit den röda tråden genom januari. Månaden både inleddes och avslutades med fina fynd.

1 kommentar:

Bakom dörr nr. 11 sa...

Mycket som har hänt på en månad :)
Fin lördag till dig.
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...