onsdag 13 augusti 2014

Regnrusk och höstkänsla

Det känns som om det var väldigt länge sedan jag skrev något sist och så är det ju också. Vi har fortfarande en nätlös tillvaro här i Hult. En tillvaro som skulle ha återställts idag men där det senaste beskedet nu är 2 september. Det är onekligen inte lätt att vara företagare och jobba med sociala medier när en inte har en ordentligt uppkoppling. På mobilen har jag rätt bra mottagning ute i trädgården och förra inlägget gjordes från den. Känner dock att jag inte har tålamod att mobilblogga och blev därför riktigt glad när jag kom på att jag kunde skapa en internetdelning från mobilen till Ipaden. Intressant hur bloggen tvingar mig att bli allt mer tekniskt kunnig. Hade för några år sedan aldrig kunnat föreställa mig de saker som jag numera har koll på och dessutom tycker är roliga. Nu sitter jag då ute i trädgården där det åskar och ösregnar men det gör mig ingenting. Jag har ju tak över huvudet. Förvisso bara en vägg, men vem behöver väggar?


Kommer ni ihåg uterummet som vi började bygga i våras? Nu börjar det faktiskt bli ett riktigt hus. Taket är på plats och en av väggarna har klätts med brädor. 


Där jag sitter har jag än så länge en fri utsikt men snart skall det sättas brädor även här. Fast det kommer att bli en rätt bra utsikt mot växthuset trots allt eftersom det också ska sättas in två stora fönster. Jag har en vision om vårt uterum och den är att vi skall sitta här ute på julafton och öppna de första julklapparna. Vi brukar alltid låta barnen öppna några klappar redan på morgonen. Jag tänker att det skulle vara mysigt att ha en gran i uterummet från advent. Tänk så fint det kommer att lysa upp i trädgården. På själva julafton tänker jag mig att vi tar med mysiga filtar och varm choklad. Uterummet är inte uppvärmt men men är vi bara ordentligt påklädda så tror jag att det blir riktigt mysigt. Undrar om det är höstrusket de senaste dagarna som fått mig att tänka på julen? Den härliga sommarvärmen från juli har helt bytts mot regn och betydligt svalare grader. Som alltid blir jag dessutom förvånad över att det i augusti börjar skymma om kvällen.


Fast hela augusti är ju en sommarmånad och det märks i växthuset. Där växer det så det knakar. Lite senare än vad som var planerat men än hinner det bli en bra skörd. Inne i växthuset odlar vi en mängd olika tomater, squash, aubergine, paprika och spagettipumpa. Än så länge har jag bara skördat tomater och paprika men de övriga grönsakerna är på gång även de.


Växthuset är inte riktigt färdigt ännu men vi valde att ändå flytta in alla växterna för någon månad sedan. Bättre att få en skörd än att det ser snyggt ut resonerade vi. Kommer på mig själv med att redan längta till nästa vår och till nästa odlingssäsong. Då har vi ett växthus redan från början och det måste göra gott för skörden.

Märkligt det här hur mycket jag har saknat min blogg nu när jag inte bloggat. Är så van vid att skriva ner mina tankar och funderingar att jag inte riktigt tänkt på betydelsen av den handlingen. Saknar samtalet med övriga bloggare och andra läsare med för den delen. Första augusti var det fyra år sedan jag startade VisaLiza och hade då inte en aning om vad jag gav mig in på. Hade jag vetat tidigare vad jag vet idag så hade jag börjat blogga långt tidigare!

1 kommentar:

Min Lilla Kokvrå sa...

Har inte riktigt börjat fundera över julen och adventsgranen än :) men visst närmar det sig. Har väl egentligen inte överhuvudtaget tänkt så mycket på att hösten är på väg, antagligen för att vi fortfarande har så varmt och skönt sommarväder, visserligen några grader kallare och med några regnskurar då och då, svensk sommar helt enkelt, men jag har uppmärksammat att det inte ljusnar lika tidigt om morgnarna längre och att det mörknar tidigare om kvällarna, och känner mig faktiskt lite sorgsen över det. Jag som annars gillar hösten med alla fina höstfärger och att kvällarna blir mörka så jag får mysa med tända ljus, en kopp te och en go bok i soffan, men det känns lite vemodigt att det börjar närma sig slutet på denna fantastiska sommar.
Hur som helst så kan jag iaf föreställa mig hur mysig er julaftonsmorgon kommer bli i ert fina uterum, med tända ljus, grandoft och stora snöflingor som dalar utanför fönstren. Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...