lördag 30 augusti 2014

Ett livsval för tjugo år sedan

Att det blir mycket politik just nu är inte så konstigt med tanke på att valrörelsen pågår för fullt. Fast även utan valet hade livet varit lite för mycket just nu. Det är lite för många stora saker på gång samtidigt. När september är slut skall jag se till att planera in ledig tid i min kalender och se till att verkligen vara ledig. Samtidigt som det är fullt upp är det också fantastiskt roligt att driva valrörelse. Ständigt aktiviteter på gång precis som för länge sedan när jag var med i SSU. Då var det nästan inte någon skillnad på mängden aktiviteter när det var val, det var ju alltid fullt upp med aktiviteter. Ibland saknar jag verkligen den tiden och känner mig därför riktigt glad varje gång det är val och jag får återuppleva det härliga engagemanget igen. Fast samtidigt konstaterar jag att var sak har sin tid och plats och att det kanske inte fungerar att kombinera familj, arbete och ett så aktivt engagemang som det var under åren i ungdomsförbundet.

Att inte vara engagerad finns däremot inte på kartan, jag tror inte ens jag vet hur en gör gör att inte vara engagerad. Jag har ju sysslat med politik i hela mitt vuxna liv och började redan som tonåring. Faktiskt är det så att i förra veckan var det tjugo år sedan jag tog beslutet att börja engagera mig politiskt. Även då var det valrörelse och det känns lite galet att det har gått tjugo år sedan augusti 1994 då jag var femton år och kände att jag ville vara med och göra skillnad på riktigt. Tänk om jag då vetat att det beslutet skulle komma att prägla resten av mitt liv. Följande val 1998 valdes jag in i kommunfullmäktige i Kungälv där jag är uppväxt och sedan dess har jag även hunnit med att vara förtroendevald i Stenungsund och nu i Munkedal. Det här valet känns dock extra speciellt eftersom min fantastiska dotter Anna kandiderar till kommunfullmäktige här i Munkedal. Vet att jag skrivit om detta förut men jag är så otroligt stolt över henne och hennes vilja att engagera sig och få vara en förändrande kraft.Under veckorna som kommer blir det än mer valrörelse, en begravning, vår bröllopsfest och dessutom startar alla aktiviteter upp för barnen. Efter vår tid utan internet har mina arbetsuppgifter samlats på hög vilket gör att jag även har galet mycket jobb att få gjort. Rivstart på hösten tror jag att det kan kallas! Jag lär knappast ha tid att ha tråkigt i alla fall!

3 kommentarer:

Hannis sa...

Vilken fin bild på dig!!

Politik ja...
Efter demonstrationen i Stockholm igår så känner jag mig så frustrerad.
Jag vägrar att acceptera dom hårda vindar som blåser just nu.
Ser fram emot valet med skräckblandad känsla.

Hoppas att det går bra för din dotter! Förstår att du är stolt.

Kram Hannis

Christina sa...

Sådär brukar det hopa ihop sig för mig också, kontraster och galet mycket på en och samma gång.
Hoppas att ni kan koppla av och njuta av bröllopsfesten trots det där andra....

Lycka till med allt!

Villa Freja sa...

Ja, engagerad är viktigt att vara även om det är viktigt att värna om den egna hälsan med avkoppling. Här har vi redan förtidsröstat :) Kram.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...