torsdag 14 augusti 2014

70 år

I helgen hade vi kalas hemma i Hult. Kalas är ju något vi brukar ha titt som tätt här hemma men den här sommaren har det av olika skäl inte varit så. I helgen var det dock dags för ett kalas eftersom min pappa fyllde 70 år. Pappa var själv lite förvånad när dagen väl var där. Inte så konstigt kanske med tanke på att han för si så där 35 år sedan fick veta att han var sjuk och inte skulle bli gammal. Livet blir inte altid som en tror och i det här fallet är det verkligen så. I lördags fyllde far 70 år vilket också innebär att han är precis dubbelt så gammal som jag. Märkligt det där att när jag var yngre tyckte jag alltid att jag hade en så gammal pappa. Nu när jag själv är i den åldern känner jag mig inte ett dugg gammal.


Jubilaren hade beställt maten för dagen. Bara att göra som pappa säger när han trots allt fyllde år. På menyn stod hel lax i ugnen som smaksattes med ingefära, lime och kokos. Till detta serverades kokt potatis och sallad från våra egna odlingar. Kul att kunna skörda våra egna tomater äntligen! Vi har dessutom en riktigt god skörd med sockerärtor i år vilket känns bra. Jag fullkomligt älskar sockerärtor och varje kväll när jag vattnar växthus och odlingar brukar jag passa på att äta några.


Tomma fat är ett tecken på nöjda gäster. Pappa hade dock hoppats på lite mer rester så han kunnat äta lite mer som nattamat.


Till efterrätt hade far önskat sig mammas nöttårta. Tänk hur smaker kan få dig att resa i tid och rum. Den här nöttårtan gjorde mamma alltid till alla födelsedags kalas under hela min barndom. Första gången det blev en annan tårta var när jag fyllde 10 år och det efter lång övertalning. Nu är det många, många år sedan jag sist åt mammas goda tårta och konstaterar att den smakar nostalgi.


Min syster och jag försökte oss på att ta ett kort tillsammans med pappa men trots att vi hotade att kittla honom så vägrade han att titta in i kameran. Måste skriva några ord om min klänning också. Ett av sommarens många loppisfynd och ett som jag är synnerligen nöjd med. Förvisso en alldeles ny klänning där till och med prislappen satt kvar men stilen är helt i min smak. Fick dock komplettera med ett linne eftersom klänningens urrigning var lite väl vågad för min smak.


Huset i Hult är som gjort för kalas och kalaset i lördags var ett synnerligen trevligt sådant!

3 kommentarer:

choicesbyannie sa...

Så vacker du är och så fint kort på din syster dig och din far.
Härligt med ett hus gjort för kalas, önskar ibland att vårt var det med men när vi får vår inbyggda altan så kan vi alltid ställa till med sommarkalas iallafall utan att behvöva känna att vi sitter på varandra;)

Fin helg önskar jag dig
Kram
Annie

Mycket annat & lite betong sa...

Det var en bra meny din pappa beställde! Roligt med egen skörd. Jag fick inte en enda sockerärta, tror att rådjuren smakade på dem.
Det låter spännande med din kommande ruin. Jag har också något liknande på gång men vet inte riktigt än hur det ska vara.

Kram Agneta

Villa Freja sa...

Stort grattis till din pappa! Och vilket härligt kort på er tre tillsammans. Kram.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...