onsdag 3 december 2014

En dag som denna

En sådan här dag är det svårt att undvika det politiska. Idag har det ofattbara skett att ett parti som bara representerar tretton procent av väljarna lyckats fälla regeringens budget. Den enda fördelen som jag ser det med Sverigedemokraternas besked igår att detta var deras plan är att nu visar de sitt rätta jag. De kan i den kommande valrörelsen hävda att de står på pensionärernas sida eller att de vill ha en bättre skola. Fast det är inte sant, allt de gör handlar om att minska invandringen och nu döljer de inte längre sin agenda. De har klivit fram och visar upp sig som det främlingsfientliga parti de faktiskt är.

Nu blir det ett nytt val och en ny valrörelse. Sverigedemokraterna hurrar över att de har fått regeringen på fall och tror sig nå än större framgångar i valet som komma skall. Hjälp mig visa att de har fel. Hjälp mig visa att medmänsklighet, solidaritet och demokrati är viktigare än att avvisa människor som i nöd vänder sig till vårt land som en tillflykt. Har du någon gång funderat över att göra en insats, att engagera dig politiskt då är det nu du skall ta den möjligheten. Alla goda krafter behövs för att visa att mångfald är större än enfald!

4 kommentarer:

Hannis sa...

Tänker att människor skakas om i det som händer nu.
Att politik handlar om så mycket mera än rött eller blått. Att vi nu får se ett politiskt spel som vi har varit förskonade ifrån.
För mig känns det som att ur kaos kan det komma en bra förändring.
Jag hoppas på det!

Kram Hannis

Kim sa...

Hur medmänskligt är det att släppa in en massa människor i Sverige, men inte släppa in dem i samhället? Hur medmänskliga är de våldtäkter och mord som följer i massinvandringens spår?

Jag tänker rösta medmänskligt på riktigt.

VisaLiza sa...

Svar till Kim: 93 procent av invandrade begår aldrig brott. 96 procent av infödda. Bland invandrare begår norrmän, finländare och danskar flest brott i Sverige.

På samma sätt ingår turister i utlandsfödda brottslingar. Det finns ingen förhöjd brottslighet bland invandrade, däremot existerar förhöjd brottslighet bland människor som inte får stöd och social omsorg oberoende av ursprung, enligt Brå.

Att det skulle finnas en massinvandring till Sverige är dessutom en myt. Däremot är det en realitet att det pågår flera svåra väpnade konflikter runt om i världen. På samma sätt som Finlands sak var vår under andra världskriget är nu Syriens sak vår. Jag är stolt över att vi i Sverige tar emot människor i nöd. Vänligen Liza

Anna/notonmusic sa...

Marie-Louise Ekman säger att rosa är den "riktiga" mänskliga färgen. Köttets färg. Innanför huden är vi alla rosa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...