måndag 22 december 2014

Julpynt

För varje dag blir det lite mer jul i vårt hus. Hallen pyntades redan till första advent och igår kom julgranen på plats. Senare idag skall den och även granen i lekrummet kläs. Efter två år av renoveringar har vi äntligen ett lekrum igen. Nu har båda de yngsta barnen fått flytta in i sina rum. Minsta tösens rym var klart redan för ett år sedan och nu äntligen är även nästa rym klart. På sikt skall även lekrummet göras i ordning men nu tar vi lite renoveringspaus.


Eftersom vi har fortsatt strul med tekniken hemma får ni hålla tillgodo med bilder från första advent. Jag gillar det här med att julpynta lite i omgångar. Vår byrå i hallen som vid kalas får rymma alla paket blir nu plats för julpynt och ljus.


Normalt sett brukar vi pynta ganska lite men i år blir det mer än vanligt. Jag blev så otroligt inspirerad när vi var i Dublin för en tid sedan. Hela Dublin är vackert pyntat precis som på Liseberg. Varenda liten smågata har belysning och är pyntad. Helt rätt stad att åka till för att få maximal julkänsla. Även vårt hotell var ordentligt pyntat och vart vi än gick spelades julmusik.


Bästa julpyntet är dock i mm mening tända ljus. Vackert, stämningsfullt och enkelt. Om vintern lyser vi ofta upp vardagsrummet med levande ljus och låter det elektriska vara. Det blir ett mjukare och mysigare ljus som får ett rum att kännas mer ombonat.


Granen ovan skall egentligen ha ljus i sig men vi brukar låta den vara som den är. Den består av två skivor som sätts ihop. Vi hittade den fastkilad i ett förrådsutrymme när vi började riva för många år sedan. Eftersom den hör till huset känns det fint att den får komma fram varje år.

2 kommentarer:

Bakom dörr nr. 11 sa...

Önskar dig och din familj en riktigt GOD JUL !
Kram Pia

Anonym sa...

Vi har också en sådan gran, som har varit min frus mormors. Den är häftig och tar ingen plats i en lådan under resten av året. God fortsättning. Kram Bosse

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...