måndag 11 april 2016

Not always a vintage lady!

Det är nog bara att erkänna att jag har en svaghet för vackra kläder och då oftast sådant som är vintage. Fast ibland är det skönt att strunta i lockar och hårnålar och inte ta på sig en tjusig kreation som är äldre än jag. Ibland råkar jag få syn på något som är från alldeles nu och blir som helt förälskad.


Hittade en klänning förra helgen som inte var min stil alls. Som inte ser ut som något annat i min klädkammare men som jag blev riktigt förtjust i. Tänker att det är bra att gå utanför sin komfortzon då och då. Att utmana sig själv är alltid bra oavsett vad det gäller. Just när det gäller kläder är det intressant att testa något annat, att byta stil är nästan lite som att bli en annan person. I alla fall på ytan.


Så när mamma skulle firas blev det min nya klänning i kombination med svarta uppvikta kostymbyxor samt mina älskade blåa pumps. De där skorna är något av en förälskelse. Otroligt bekväma, galet snygga och helt enkelt helt underbara. Har gärna dem på mig när jag ska hålla föreläsning och är lite nervös. Med världens snyggaste skor går det nämligen inte att vara annat än självsäker! Det blå halsbandet hittade jag på en rea samma dag som jag hittade skorna på en loppis. De har precis samma blå nyans och jag har dem gärna ihop. Yngsta barnet tyckte att min klänning såg namibisk ut så för sakens skull fick jag kombinera med ett armband från Kapstaden. Förvisso inte namibiskt men i alla fall från samma hörn av världen.


Tänk att det gick utmärkt att gå på kalas i något annat än i en vintagekreation, fast det är nog bäst att inte göra det till en vana! Tror dock att det här kan bli en av mina mest användbara klänningar. Har redan konstaterar att den passar både till vardag och till fest. Fin med klackar och byxor men passar nog lika bra till bara ben och sandaler i sommar.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...