tisdag 8 oktober 2013

Ibland...

Ibland kan jag känna en trötthet inför tillvaron och undrar varför något aldrig bara kan vara enkelt. Vi står inför att påbörja fertilitetsbehandlingar efter många års väntande och jag hade äntligen börjat våga hoppas. Min vikt var tidigare ett hinder för att vi skulle få göra fertilitetsbehandlingar. Att få ordning på vikten tog några år och jag har tidigare berättat att jag för drygt ett år sedan gjorde en gastric bypass. Kändes märkligt idag när läkaren påpekade att jag bör fundera över min vikt. Jag är fullt medveten om att jag inte är jättesmal men jag väger idag som många andra. Har haft ett BMI på 44 och ligger idag under 30 vilket jag är fantastiskt glad över. Inför framtida behandlingar vill dock läkaren att jag börjar träna och tänker på vad jag äter. Blir så trött känner jag men vet samtidigt att mat och träning är något jag har koll på. Känner mig ledsen rakt igenom idag, efter samtalet med läkaren. Man tänker sig nu en annan plan än tidigare vilket innebär att vi inte kommer påbörja några behandlingar i år utan istället till våren OM det blir aktuellt. Nu flyttas vi till en annan enhet, där nya läkare skall ta beslut om vi verkligen kan göra behandlingarna. Blir arg på mig själv för att jag började våga hoppas, vågade tänka tanken fullt ut att det skulle kunna vara möjligt.

Jag är otroligt tacksam för de barn vi har. Önskar så att jag skulle få möjligheten att få vara med från allra första början, få uppleva att vara gravid och att få hålla mitt nyfödda barn. Kanske blir det så men just nu har jag svårt att våga hoppas.


12 kommentarer:

Hannis sa...

Jag vet inte om jag missat det här inlägget tidigare men en sak är säker,
jag ska hålla tummar och tår för att du och ni ska få göra det ni vill!!
Tummar och tår, stenhårt!
Kram Hannis

HemkäraHanna sa...

Jag kan bara föreställa mig att det måste kännas oerhört, fruktansvärt jobbigt för dig, för er! Jag önskar verkligen av hela mitt hjärta att det ska gå er väg, så som ni önskar.
Kram!

Rapport till Vänfors sa...

Förstår inte riktigt Liza, men skulle problemet vara att du väger för mycket? På de bilder du visar på din blogg så ser du ut som vilken vanlig normalviktig kvinna som helst. Blir ledsen när jag läser vad du skrivit då jag läst på din blogg om din kamp mot övervikt och din glädje över att kanske nu kunna få ännu ett barn. Hoppas och önskar att ni får en bra läkare framöver. Önskar dig all lycka och skickar en kram genom etern... <3
Annika

Prinsessorna på Bellevue sa...

Käraste Liza! Låter ju jättekonstigt och det där med BMI gör mig bara så hiskeligt arg och är man "normal" så är man överviktig enligt BMI... Alltså, jag hoppas och ber av hela mitt hjärta att din önskan kommer att infrias!!! Förstår att du blir jätteledsen, men tappa inte hoppet! Hoppas att allt löser sig!

Varm kraam
Petronella

Studio Livskraft sa...

Jag förstår att du måste ha haft en jobbig och tung dag igår :(
och hoppas att allt ordnar sig till slut, men det låter onekligen som det är en lång och krokig väg för att nå målet.
Styrkekramar till er!

Christina sa...

Vilken okänslig läkare. Fy på honom/henne.
Hoppas verkligen att er önskan blir verklighet!

Styrkekram till dig du visa vackra kvinna!

Diana sa...

Dumma dumma läkare!
BMI-gränsen är väl oftast 35 för en sån behandling och det ligger du gott och väl under. Annars dra till Danmark, där har de mycket rimligare krav på en! Är man överviktig (vilket du inte är) ser de helst att man går ner 10%, men inga jäkla bmi-gränser...
Kram på dig!

Anita sa...

Varför kan ingenting vara enkelt för..? Ja det undrar jag ofta...
Sv; Tusen tack du :)

Huset på Backavägen sa...

Jag förstår inte heller att du skulle vara överviktig. Du är jättefin! Hur det än blir så lyckönskar jag er allt jag kan med att hålla tummar och tår för att det blir som ni önskar.
Kram Anki

Choices By Annie sa...

Vackra du, förstår din frustration och jag håller alla tummar och tår som jag bara kan över att detta ska gå vägen.
Jag tycker att du är otroligt vacker precis som du är och vad finns det för fakta angående fertilitet och vikt?

Arg blir jag på sådana läkare;(
Men ge inte upp, slåss med näbbar och klor om så behövs

Tänker på er
Kram
ANnie

Ninette sa...

jobbigt jobbigt jobbigt... (i våra fertilitetspapper står det förresten "pappan fet"! trots att han har typ bmi på 30 och inte ser det minsta fet ut, rätt så normalviktig faktiskt) Håller tummarna att det går vägen, tycker det är så imponerande att du gått ner så mycket i vikt och det borde minsann göra susen för fertiliteten tycker man - det heter ju att redan en liten viktminskning hjälper. Det låter som en rätt så okänslig läkare, som inte tänker efter hur han uttrycker sig och till vem. Kram!

Linda i Berlin sa...

Nämen fy vad irriterande. Jag kan bli så trött på sånt där. Jag förstår att de såklart har sina gränser för när man får påbörja sån behandling, men om det är BMI på 35 (som Diana skriver) och du har under 30 så borde de helt enkelt bara hålla käften. En resa till Danmark kanske inte vore så dumt? Då slipper ni ju det svenska systemet med sina konstigheter.

I alla fall stort lycka till och en jättekram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...