söndag 12 maj 2013

En dag på landet

Även om vi bor på landet här i Hult så känns det ibland som att det finns olika grader av lantligt boende. Skillnaden mellan att bo som vi gör i ett hus mitt ute i skogen och att bo på en gård är mycket stor, i alla fall om det rör sig om en aktiv lantgård. Vi handlar ju ägg av några goda vänner som har gård och den här söndagen har tillbringats hos dem och deras runt 70 kor och säkerligen lika många hönor. Jag blir verkligen imponerad över den hängivenhet som krävs för att driva en gård. Känner mig också riktigt nöjd när jag äter ägg till frukosten och vet att äggen kommer från riktigt glada hönor som har ett bra liv.


Att hälsa på en dag på en lantgård är lite av en upplevelse när man själv inte har erfarenhet av hur livet på en gård är. Klart att man förstår att det är mycket arbete, men insikten kommer på ett annat sätt när man ser alla djuren i verkligheten och förstår vilken uppmärksamhet de behöver.Jag har en dröm om att vi skall ha egna höns här i Hult och idag tror jag att även maken charmades av dessa mysiga fåglar. Jag tilltalas av tanken att förbättra vårt lilla kretslopp här i Hult.


Vi fick stifta bekantskap med kalven Lurvas som följde med runt i ladugården och gärna ville bli kliad bakom öronen. Han verkade snarare tro att han är en hund än en kalv!


Lurvas ställde gärna upp som fotomodell en stund innan han blev allt för nyfiken på vad kameran egentligen var. Gick den att äta?

Så om det finns grader i det lantliga boendet så bör nog en gård på landet vara den tuffaste graden. Plötsligt känns det inte så märkvärdigt att hantera djuren här i Hult, vi har ju faktiskt bara tolv djur och det är ju nästan inga alls i jämförelse!

10 kommentarer:

Hannis sa...

Om jag någon gång flyttar ut på landet igen så ska jag ha höns, och några får.
Frigående höns bjuder på dom godaste äggen helt enkelt=)) Och så känns det härligt att se dom njuta av livet.

Husfrun sa...

Det är så fridfullt med djur. Så klart väldigt mycket arbete, men oj vad fridfullt. Kram.

VisaLiza sa...

Håller med dig till fullo om äggen. Har dessutom fått lära mig att gula blir nästan knallgul när de får gå ute och äta gräs om dagarna. Liza

VisaLiza sa...

Verkligen ett annat tempo på en gård än annars. Hela dagen gick och vi märkte knappt hur timmarna bara flög iväg! Kramar Liza

Diana sa...

Det verkar vara ett härligt liv och ibland drömmer jag också om det. Men man är fasligt bunden dag ut och dag in.
Jag får bli rik och ha en dräng! ;)

Baabbee sa...

Oj vilka fina bilder =) Härligt med landet!!
/ My two pennies worth!

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken hemtrevligt pricikig blogg och djur, vilken lycka, men skönt att slippa äga dem själv va;) Härligt att bara ha tillgång till dem, och färska ägg! Kalven där var ju bara för bedårande! Underbar bild med klänningen på trappan där i headern!

Tack för din fina kommentar! Ang det där med "kommentaren" så är det inte att mista följare el att få sura kommentarer, eller att inte kunna vara alla till "lags" det handlar om utan det som är obehagligt är att få icke friska anonyma kommentarer! Det kan vara vem som helst som skriver såna, ngn i ens bekantskapskrets tex...den känslan är olustig..

Ha en fin försommar med granndjuren!!! Mari.

VisaLiza sa...

Den planen gillar jag! Jag vill också bli rik :D

VisaLiza sa...

Tack snälla :) Liza

VisaLiza sa...

Tack för fina ord om min blogg. Klänningen i headern är verkligen helt fantastisk och troligen det bästa loppisfynd jag någonsin gjort.

Förstår verkligen att det där med anonyma kommentarer känns knepigt. Det är då man inser att man genom bloggen öppnar upp sitt liv för egentligen vem som helst.

Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...