torsdag 11 januari 2018

Höga klackar och vårpepp

Under 2017 beslutade jag mig för att ha ett köpstopp vad gäller nytillverkade kläder. Jag insåg att egentligen borde det där köpstoppet också omfatta skor eftersom det verkligen är min stora svaghet. Trots det valde jag att bara låta köpstoppet omfatta kläder och inte skor. Däremot kan jag konstatera att med två undantag har de skor jag köpt under året som gått inte varit nytillverkade. När det gäller just skor går det verkligen att göra fantastiska fynd om en har lite tålamod. Tidigare har jag mest fokuserat att köpa vintageskor på loppisar men under året som gått har jag insett att det finns ett riktigt bra utbud även av moderna skor.

Fantastiska skor från Ida Sjöstedt

Jag har under en längre tid varit på jakt efter ett par rosa pumps med höga klackar. Tittade i affär efter affär men hittade inte det jag sökte. Däremot hittade jag de perfekta skorna på Tradera. De var verkligen precis vad jag var ute efter och utropspriset var lågt trots att det var ett par Ida Sjöstedt. Dessvärre var det fler än jag som tyckte att skorna onekligen var perfekta och en budgivning inleddes. Det är verkligen lätt att låta sig ryckas med när en verkligen vill ha något. Risken är ju då att jag råkar betala betydligt mer för en vara än vad jag tänkt mig från början. Vis av mina erfarenheter (läs misstag då jag rycks med i budgivningen) sätter jag nu ett maxbelopp för mig själv. Vad är det högsta priset jag kan tänka mig att betala för det jag vill ha? När det är gjort ändrar jag mig inte även om jag blir överbjuden. Det svider ibland men det är absolut nödvändigt har jag insett. Vad gäller de perfekta rosa skorna vann jag budgivningen med god marginal till mitt maxbelopp och de väntar nu på att användas. Jag har en klänning som de matchar perfekt som jag ska ha på en tillställning i sommar, men det finns verkligen ingen anledning att vänta så länge med att använda dem.

Den här färgen gick inte att motstå

När det gäller de rosa skorna var jag verkligen på jakt efter precis sådana skor men så är inte fallet. Ibland bara en råkar att snubbla över en annons i sista stund. Dessa skorna var verkligen ett riktigt kap! Skyhöga klackar och i perfekt skick, men ingen hade lagt ett enda bud på dem när det bara var några minuter kvar av aktionen. Förvisso hade jag gott om skor i min garderob men färgen gjorde att jag föll för dem och kunde inte låta bli att klicka hem dem. Jag var ensam om att bjuda på dem så för femtio kronor plus frakt var de mina. Det är dessutom ett par kvalitetsskor som inte är i syntet och är otroligt välbalanserade. Klackhöjden till trots är det ett par skor jag kan trippa runt på en hel dag utan att klaga det minsta.

Ännu ett par favoritskor

Förutom att Tradera är ett bra ställe att titta på moderna skor så är även loppisar värda ett besök. Vad gäller både skor och kläder hör Myrorna till mina favoriter. Det finns alltid ett brett utbud och dessutom känns deras butiker i stort sett alltid välorganiserade. Jag avskyr loppisar där det känns som att en kliver rakt in i ett kaos. Mina lila skönheter hittade jag på Myrorna i Göteborg. Jag skulle egentligen titta efter ett skärp till ena dottern men så stod dessa fantastiska skor på en hylla och hade i stort sett mitt namn på dem. Jag menar lila är ju min favoritfärg, barnens smeknamn på mig är Lila och dessutom älskar jag skor med höga klackar.

På rad blir skorna som en färgsprakande vårbukett!

Så här års gör vädret att en behöver ha på sig varma skor som det dessutom går att gå i om det är halt. Jag avskyr dock att gå inomhus i kängor och har därför i stort sett alltid skor med mig i väskan som jag kan byta till. På så vis förlänger jag säsongen då det är möjligt att trippa runt på höga klackar. Även om det alltid är snyggt med en svart klacksko så väljer jag så här års ofta färg. När resten av världen är grå och trist behöver en lite färgpepp för att inte misströsta helt innan våren är här.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...