tisdag 5 mars 2013

Katthjälp

Katter är kloka och behagliga livskamrater. Jag väljer ordet livskamrat eftersom de faktiskt kan dela ditt liv i tjugo år eller så. Mina katter Selmer och Cleo har jag levt med i snart tretton och elva år vilket innebär att jag levt med dem längre än familjen i övrigt. Även om jag ibland suckar djupt och tänker att livet utan djur skulle vara så mycket enklare så vet jag att det inte är ett liv jag skulle välja. Inte nu i varje fall, framtiden vet vi ju inte något om. Idag var en sådan dag med djupa suckar och en nödvändighet att ta ett extra djupt andetag när jag hörde hur det väsnades i biblioteket. Cleo som älskar att vara på höga höjder hade bestämt sig för att hoppa upp ovanpå en av bokhyllorna. I processen lyckas hon riva ner ett antal böcker som landar på golvet med en duns. Jag suckar igen och plockar upp dem, hoppas att de fortfarande är hela. När jag ser var hon har rivit ner kan jag inte vara arg på henne längre. I själva verket har hon hjälpt mig!


Fröken Cleo älskar höga höjder vilket genom åren har resulterat många trasiga böcker och prydnadssaker. Hur mycket jag än älskar henne så tär det på tålamodet när saker går sönder.


Det hon rev ner den här gången var en rapport från Trekungamötet i Kungälv 2001 och en skrift om kulturminnen i Kungälv. Min mastersuppsats tar avstamp i Trekungamötet och jag kom inte ens ihåg att jag hade sparat på rapporten. Tänk så bra att ha rapporterna och utvärderingarna samlade, det gör onekligen arbetet enklare. Tack Cleo för att du gillar höga höjder!

15 kommentarer:

LOPPISLIV sa...

Vilken tur han rev ner dem åt dig, det var nog meningen, de är kloka våra små fyrbenta vänner :-))
Ha en fin kväll! Kraaam Paula

LOPPISLIV sa...

skrev ju fel, jag menar såklart hon inte han :-))

VisaLiza sa...

Visst är de kloka! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Hen funkar ju om man vill vara på den säkra sidan ;)

Helens Universum sa...

Söt katt, hon ser riktigt klok ut!
Kram Helen

Anna sa...

Katter är kloka och underbara djur! Vi hade vår katt Amanda i 14 år, sedan tog cancern henne... Jag längtar sååå efter katt, men har tyvärr blivit ännu mer allergisk sedan jag födde barnen. Det ska visst komma en spruta man tar 3 ggr sedan är allergin borta för gott! Den vänta jag på!
Kram Anna

Huset nummer tio sa...

Men vilken smart katt;) en sådan hade jag behövt;)

Önskar dig en produktiv dag
Kram
Annie

Linda sa...

Fina Cleo! Det är jättehärligt att ha katt för man får ju alltid sällskap och alltid någon som kommer och hälsar när man kommer hem. Jag önskar att vi kunde ha katt. Men jag får nöja mig med de som finns på gården istället.

Diana sa...

Ibland är de bra att ha de små liven! Jag saknar att ha husdjur, katt hade varit perfekt... om det inte vore för att den duuuumma mannen är allergisk. :)

Husfrun sa...

Vilken tur då :)
Söt hon är. Visst skulle livet kanske vara lättare utan husdjur men ack så mycket mer tråkigt. Kram.

VisaLiza sa...

Visst är hon både klok och söt :) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Verkligen svårt när man mister dem, de är ju en del av familjen! Hoppas verkligen att det kan lösa sig med allergin så du får möjlighet att ha katt igen, Kramar Liza

VisaLiza sa...

Visst är hon en raring. Du får ringa hem till din pappa och be honom klappa katterna när ni pratar. Det är ju nästan som att du klappar dem! Liza

VisaLiza sa...

Attans då! Får hoppas att de där allergisprutorna som Anna skrev om ovan kan bli en lösning! Liza

VisaLiza sa...

Ja tänk vad skulle man göra med all fritid om man inte hade sina djur? Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...