söndag 29 april 2018

Vardagsmysterium

Det finns några mysterier i livet som jag hittills inte har lyckat lista ut. Ett av dem är vad som händer med alla hårnålar. Eftersom jag är förtjust i vintagefrisyrer hör hårnålar till vardagens viktiga ting. Märkligt nog har jag ofta helt slut på hårnålar trots att jag är den enda i familjen som använder dem. Jag brukar alltid plocka ur alla nålar på kvällen innan jag ska sova och lägger dem alltid på samma plats. Trots detta försvinner mina nålar spårlöst och jag behöver ständigt köpa nya. Någonstans borde det ju ligga massor av förkomna hårnålar men hittills har jag inte hittat dem utan det är ett mysterium vart de tar vägen.

En kaffekopp fungerar som förvaring för mina hårnålar
Det vanligaste mysteriet i de flesta familjer är frågan om vart alla strumpor tar vägen. Hur är det möjligt att lägga ett par strumpor i tvätten men när en sorterar den rena tvätten då finns det plötsligt bara kvar en strumpa av paret. Sedan många år samlar jag alla uddasockar i en korg. Varje gång jag tvättar hamnar det någon strumpa i korgen. Då och då går jag igenom alla strumpor men konstaterar att det är inte ofta jag faktiskt lyckas matcha några par!


Det sista stora mysteriet i vardagen handlar om hårtofsar. De är något som en ständigt behöver och vi är tre i familjen som använder dem. Jag köper nya ofta men de tar ständigt slut. Ofta, alldeles för ofta har jag bara en enda kvar som jag bevakar för att inte tonåringarna här hemma ska lägga beslag på den. Nu är förråden av hårnålar, strumpor och tofsar påfyllda och det finns gott om dem. Frågan är hur länge det dröjer innan allt åter är slut?

1 kommentar:

Christina sa...

Vilken söt kaffekopp!
Här är det nästan tvärtom, jag hittar hårnålar överallt, men har ändå fler kvar i min lilla träask för hårnålar. Gummibandsförrådet brukar dock krympa.
Jag använder oftast strumpbyxor och det är ju praktiskt när de hänger ihop...där har vi problemet med hållbarhet istället...blir snabbt en maska eller två som börjar gå.

Önskar dig en fin helg!
Kram Christina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...