tisdag 8 juli 2014

Smulkaka med smak av citron

Vi planerar kalas i helgen och funderar som bäst på vad vi skall bjuda på. En ny favorit hos barnen är smulkaka som vi kallar den. Det är lite som smuldegspaj och sockerkaka i en och samma kaka och dessutom har den sagolikt god fyllning. Vi har tidigare prövat att smaksätta med citron men nu funderar jag över hur det skulle smaka med rabarber i fyllningen. Har nämligen lite dåligt samvete gällande mina rabarber då jag har otroligt mycket men inte har skördat nästan något alls i år.


Känns onekligen roligt att planera kalas när det är strålande sol och härlig sommar. Nu har vi tak på vårt uterum vilket gör att vi kan ha kalaset ute oavsett väder. Är det gassande sol är det onekligen skönt med ett tak som skänker lite skugga. Blir det regn som på Annas student så slipper gästerna äta och samtidigt hålla i paraply vilket blev fallet den gången.


Smulkaka med smak av citron
Smuldeg
250 g smör, rumsvarmt
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Fyllning
2 ägg
2 dl turkisk youghurt
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Riven citron och saft 
Garnering
Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till en lite smulig deg. Klä en form med kanter (ungefär 20 x 25 cm) med bakplåtspapper och smula ner hälften av degen. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och häll ut smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen och skär den sedan i rutor och pudra med florsocker innan servering.

4 kommentarer:

Elin sa...

Det låter som ett recept helt i min smak. Det ska jag komma ihåg att prova. Tack för det!

Decdia sa...

Mums, de ser väldigt goda ut!

Choices by Annie sa...

Mums det där ser goda ut. Och så härligt att ha tak på uteplasen, det är något jag längtar efter att få ha. För trots allt så bjuder Sverige på en massa olika väder;)
Kram
Annie

Angelica sa...

Tack för ett bra recept! bakade denna och bjöd min familj på och då sa dom att man kanske kunde ha vaniljsås till och det blev supergott.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...